Efter en kortere kamppause til mandskaberne i Metal Ligaen, er det atter hverdag, når Esbjerg Energy i aften tirsdag kl. 19.00 gæster Rødovre Centrum Arena, hvor Rødovre Mighty Bulls tager imod:

- Kamppausen ser ud til at falde bedre, end da der sidst var landsholdssamling i november. De spillere, som ikke var optaget af de nationale landshold, fik nogle dages velfortjent hvil, hvorefter vi samlede truppen og havde 4-5 rigtigt gode træningspas med de resterende, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy.

- Sidst var det lidt til overs med en pause. Denne gang var det mere oplagt, hvad den skulle benyttes til. Der var generelle ting i spillet, men også noget mere specifik med at integrere Ludwig Stenlund i vores spilsystemer. Og samtidigt er et par langtidsskadede spillere klar til snarligt comeback, så der skulle justeres en smule på rollerne i truppen.

Esbjerg Energy gik ind til landsholdspausen med en 4-2 sejr i Odense og har sikret 12 af 15 mulige point i de seneste fem kampe. I alt er vestjyderne noteret for 71 point efter 41 kampe. Tirsdagens modstander, Rødovre Mighty Bulls har 37 point efter 40 spillede kampe og har sikret fem af 15 mulige point i de seneste fem kampe.

- Vi har været udfordret i Rødovre. Et er at spille hjemme. Det er noget helt andet at spille ude. Sådan er det generelt og sådan er det i særdeleshed med Rødovre. Så selv om vi vandt den seneste kamp hjemme stort, er opgaven en helt anden, når vi møder dem i København. Det må vi ikke glemme.

- Vi har vundet tre gange hjemme mod Rødovre. Derovre har det været mere lige og det skal vi forberede os på. En gang har vi vundet med et mål derovre, og en gang har vi tabt efter straffeslag. Vi skal helst have tre point, men opgaven er anderledes end sidst vi vandt sikkert i Esbjerg, konkluderer Energy-assistenten.

Esbjerg Energy har vundet 6-2, 4-3 og 5-0 i Granly Hockey Arena. I Rødovre tabte esbjergenserne med 2-1 efter straffeslag og vandt 4-3.

- Meget tyder på, at vi igen kommer til at spille med fire kæder, efter en periode hvor vi har spillet med tre. Den omstilling fra tre til fire kæder, håber vi kan påbegyndes i aften. Det giver mulighed for at skrue op for tempoet og lægge et større pres på modstanderen. Vi skal bygge op og forberede os frem mod de afgørende kampe

- Og tager vi for let på tingene, vil modstanderne givetvis straffe os allerede i aften. Vi er på jagt efter SønderjyskE og vil holde Odense bag os i tabellen, så vi står bedst muligt før slutspillet. Derfor er kampen i Rødovre vigtig både med hensyn til point og opbygning af holdet frem mod slutspilskampene, slutter Erik Petersen.

Foto: Niels Husted


Der venter et brag af en fredagskamp i Granly Hockey Arena Ny svensk forward til Energy