Esbjerg Elite Ishockey A/S blev stiftet april 2013. Den nye ejerkreds med baggrund i Esbjerg området, består af virksomheder, fonde og privatpersoner:

Esbjergs ishockeyhistorie begyndte helt tilbage i 1964, da Esbjerg Ishockey Klub blev udskilt fra Esbjerg Skøjte Klub. Klubben vandt det første mesterskab i 1969 og har i alt syv mesterskaber.

I 2005 blev eliteishockeyen en del af EfB-koncernen og EfB Ishockey A/S blev stiftet. Da EfB i begyndelsen af 2013 ønskede at frasælge ishockeyaktiviteterne besluttede en kreds af lokale erhvervsfolk at videreføre eliteishockeyen i et nyt selskab.  

Esbjerg Elite Ishockey A/S blev således, i april 2013, stiftet af de lokale virksomheder, fonde og privatpersoner: CS Electric – Claus Sørensens Fond Holding – West Diesel – TK Montage – Telesikring – Toft Holding – Det Faglige Hus – Christian Rølmer Christensen og senere også Niels Arne Hounisen.

Det nye selskab havde en klar målsætning om, at ville genrejse Esbjerg, som en stolt ishockey by med opbakning fra sponsorer og fans. Sportsmæssigt lykkedes det at nå finalen i 3 af de første 6 sæsoner med 2 danske mesterskaber, som resultat - seneste sæsonen 2016/2017.

I forlængelse af den sportslige succes lykkes det også i 2019, via et samarbejde mellem Esbjerg Kommune og byens fonde, at få renoveret og ombygget Granly Hockey Arena, til en is-arena af internationalt format.