Esbjerg Energy har fundet Jason Jaspers afløser som cheftræner. Det bliver den 55-årige dansk/canadier Dan Jensen, som spillede mere end 500 kampe for Herning fra 1990 til 2005.


- Vi har i de første 10 sæsoner som Esbjerg Energy haft to trænere. I de seneste fire sæsoner har vi sammen med Jason Jaspers, skabt rammer der gjorde, at holdet har udviklet sig i den rigtige retning. Samtidig har Jason Jaspers udviklet sig som træner, på en måde, så de større ligaer har vist stor interesse for ham. Nu er efterfølgeren klar og Dan Jensen kender dansk ishockey, så jeg ser aftalen som en god mulighed for begge parter, siger formand Søren Toft Mathiasen fra Esbjerg Energy. Dan Jensen har et godt kendskab til den danske liga og mange af de dygtige danske spillere fra sine mange år med U20-landsholdet, og han er sulten efter at udvikle ishockeyen i Esbjerg. Dan har en stærk vindermentalitet, som matcher mentaliteten i klubben og han tager erfaringer fra sine mange år på og udenfor isen med til jobbet hos Energy.


Dan Jensen spillede 565 kampe i den danske liga og er 9-dobbelt dansk mester. Samtidigt opnåede dansk/canadieren 133 kampe for det danske landshold. Dan Jensen har siden karrierestoppet bl.a. fungeret som assistenttræner på det danske U18-landshold i en sæson og som assistent på U20-landsholdet i adskillige år.


- Esbjerg Energy er en fantastisk klub, som jeg har et godt kendskab til, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang. Jeg har talt med en del mennesker fra klubben, som jeg har tillid til, så jobbet som cheftræner i Esbjerg er et drømmejob for mig, pointerer Dan Jensen. Min filosofi er, at der altid er mulighed for at gøre tingene lidt bedre. At der altid er detaljer, som kan forbedres. Det er et arbejde som tager tid og kræver tålmodighed, men jeg glæder mig til at komme i gang. Det er et arbejde, som kræver en masse i det daglige, dag efter dag. Nu skal jeg lære spillerne at kende. Spillerne er forskellige og der skal kommunikeres på den rigtige måde til den enkelte. Vi har alle vores egne måder at gøre tingene på. Jeg vil gerne præge spillerne og gøre dem dygtigere. Men også bidrage til, at de får den rigtige mentalitet, slutter Dan Jensen.


I januar 1969 blev Dan Jensen født i Richmond Hill i den canadiske provins Ontario, men blev hentet til Danmark af AaB i sommeren 1989.


- Vi ser aftalen med Dan Jensen som en naturlig forlængelse af det arbejde som først Mark Pederson og senere Jason Jaspers har udført i Esbjerg. Han har ligesom de to forgængere erfaringer fra tiden som spiller på højt plan og har samtidigt den helt rigtige personlighed. Dan er ydmyg, han er grundig og han har det helt rigtige mindset. Så da vi havde sonderet terrænet og afsøgt trænermarkedet var Dan Jensen et naturligt valg. Han er respekteret og vellidt. Han er en fantastisk person, som vil vinde. Det matcher organisationens mål og mentalitet, så vi er glade for at kunne præsentere Dan Jensen som ny cheftræner, slutter Søren Toft Mathiasen.

Foto: Danmarks Ishockey Union


SIKKE EN SÆSON! Tak for kampen, Jason!