Der er meget på spil, når Esbjerg Energy i morgen fredag kl. 19.30 hjemme i Granly Hockey Arena tager imod Odense Bulldogs i Metal Ligaen:

- Ja, det er bestemt endnu en afgørende kamp for os, hvor der er vigtige point på højkant. Vi møder et Odense-mandskab, som tirsdag vandt en stor sejr hjemme mod Herning. Også her var der tale om to mandskaber, som ligger ret tæt på hinanden i tabellen, så pointene er vigtige når grundspillets placeringer skal fordeles, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi arbejder på at stå så godt som muligt, når slutspillet fløjtes i gang. Vi vil gerne sikre os den bedst mulige placering i grundspillet. Det betyder vi vil holde bl.a. Odense bag os. Men vi ønsker også at forberede os spillemæssigt på slutspillet og mentalt. Vi ønsker at geare op til kampen om mesterskabet, så det er målet for os.

Esbjerg Energy har spillet 42 kampe og har 74 point. Odense er noteret for 68 point og har spillet 41 kampe. Vestjyderne har vundet de tre seneste kampe og har vundet fire af de fem seneste kampe, hvilket har sikret 12 af 15 mulige point. Fynboerne besejrede senest Herning i overtid og har sikret otte af 15 mulige point i de sidste fem kampe.

- Bulldogs er dygtige og har et stærkt hold. Da vi sidste mødte dem i Odense, kom de godt ud og var vel bedst i første periode. Vi fortsatte, kørte på og blev bare bedre og bedre som kampen skred frem. I den seneste kamp mod Odense fik vi genopfrisket, at vi skal være klar fra start, så nu er vi blevet mindet om det.

- Odense må komme hertil med masser af selvtillid og tro på mulighederne. De kom bagud med 3-0, men scorede fire gange i træk, besejrede Herning med 4-3 og snuppede bonuspointet i overtid. Det vidner om kvalitet, men giver også masser af selvtillid før kampen i Esbjerg, forklarer Energy-coachen.

Odense Bulldogs har tre gange besejret Esbjerg Energy i denne sæson, mens vestjyderne ud over den seneste 4-2 sejr kan glæde sig over en 2-1 sejr på straffeslag. Hermed har fynboerne sikret 10 af 15 mulige point mod vestjyderne.

- Vi har på det seneste haft muligheden for at spille med fire kæder. Det privilegium har vi sjældent haft i denne sæson. Den mulighed har vi fået nu. Og det skal indarbejdes på holdet op til slutspillet. Vi får brug for den ekstra bredde når det gælder. Brug for at ”lade kæderne rulle” og ”køre på”. Det skal der arnejdes på.

- Vi tog til Rødovre tirsdag efter 11 dages kamppause. Der er efter sejren derovre behov for at justere lidt på detaljerne, men det er svært efter et ”break”. Vi fortsætter arbejdet med at integrere spillere, opbygge holdet og genetablere det rigtige mindset. Det arbejde skal fortsætte mod Odense, slutter Jason Jaspers.


Esbjerg trak længste strå efter tæt kamp mod Odense Pucken glider igen efter landsholdssamling!