Esbjerg Energy justerer truppen. Ny mand hos vestjyderne er den 26-årige svenske center Ludwig Stenlund, mens den rutineret finne Juhamatti Aaltonens vender tilbage til finsk ishockey.

- Vi har analyseret vores trup og vurderet hvilke kompetencer vi ønsker at tilføre. Vi har gerne villet hente en center, tilføre noget fysik og tilknytte en spiller, som er dygtig til face-offs, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

-Så har vi undersøgt markedet, set på mulighederne og valgt Ludwig Stenlund. Vurderingen er, at Ludwig Stenlund er det bedste match i forhold til vores prioriteringer. Han er stor, stærk og fylder en del. Han spiller center og vinder mange face-offs.

Ludwig Stenlund er født i Skellefteå ikke langt fra Lapland og polarcirklen. Han er 190 cm høj og skiftede i 2016 til nordamerikansk ishockey. Efter fem sæsoner med junior- og universitetshockey vendte svenskeren hjem og har siden 2021 spillet i HockeyAllsvenskan.

- Vores nye center har haft en længere skadesperiode, og har ikke spillet kampe i denne sæson for sin klub, men vi har selvfølgeligt lavet en grundig research. Han har gennemgået en lægeundersøgelse og været på is i 1½ måned, så vi føler os ret sikre, fortsætter Energy-coachen.

- Samtidigt har Ludwig den rette personlighed, så han matcher vores værdier og passer ind i truppen. Som hockeyspiller har han præsteret på et højt niveau, så vi glæder os til at præsentere ham i Granly Hockey Arena.

I sæsonen 2021/2022 repræsenterede Ludwig Stenlund HC Vita Hästen og året efter gik turen til Västerviks IK. I alt spillede Energy-centeren 104 kampe i den næstbedste svenske række. Her blev det til 18 scoringer og 47 point.

- Vi vil gerne takke Juhamatti Aaltonen for indsatsen i Esbjerg. Han har loyalt medvirket til at bringe holdet i den rigtige retning og vi ønsker ham alt det bedste i de kommende år, slutter Jason Jaspers.

Juhamatti Aaltonen nåede syv kampe for Esbjerg Energy. Han scorede tre gange og noterede sig for i alt 9 point.

Foto: Niels Husted


Pucken glider igen efter landsholdssamling! ÅRETS ENERGYSPILLER 2023-2024