Weekenden byder på grundspillets to sidste kampe for Esbjerg Energy i sæsonen 2023/2024. I morgen fredag kl. 19.00 spilles grundspillets sidste hjemmekamp i Granly Hockey Arena, når Herning Blue Fox gæster Esbjerg og søndag kl. 15.00 kører spillerbussen til Spar Nord Arena i Herlev, hvor de lokale ”Eagles” tager imod i Metal Ligaen.

- De tre seneste kampe, hvor det er blevet til nederlag, har ikke givet det udbytte, som vi havde håbet på. Og det er selvfølgeligt skuffende, men når vi genser kampene og forholder os til de objektive facts i form af statistikker, er virkeligheden mere nuanceret, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Fælles for de tre kampe er generelt godkendte indsatser, hvor vi har arbejdet disciplineret og produceret det nødvendige antal chancer. Jeg har sagt til spillerne, at de på trods af de tre nederlag gør meget rigtigt. Derfor må vi arbejde videre og genfinde selvtilliden. Vi må ikke panikke eller ”hænge med skuffen”. Vi skal arbejde videre.

Esbjerg Energy har mødt Herning Blue Fox fem gange i denne sæson. Vestjyderne tabte de tre første kampe til midtjyderne med 3-1, 4-2 og 4-2, men har besejret ”Blue Fox” i de to seneste kampe med 3-2 og 7-4. Herning har sikret 14 af 15 mulige point i de seneste fem kampe. Esbjerg har måttet nøjes med seks af 15 mulige point.

- Kampen mod Herning virker som en slutspilskamp. Vi kæmper for at holde Odense bag os, Herning er i en tæt duel med SønderjyskE om grundspillets 2. plads. Herning er et dygtigt hold med mange profiler, som er godt sammensat, så det bliver vanskeligt, fortsætter Energy-coachen.

- Vi har også grund til at skyde brystet frem. Vi stiller med et yderst kompetent mandskab med en del profiler og en god bredde, så vi burde kunne udfordre alle hold i denne liga. Det har vi gjort flere gange tidligere i år, så vi går efter sejren, selvtilliden og arbejder på at genopbygge momentum før slutspillet.

Herlev Eagles er esbjergensernes sidste modstander i grundspillet. I de fem hidtidige kampe har hjemmeholdet vundet hver gang. ”Energy” med 5-3, 4-0 og 3-0 i Granly Hockey Arena, ”Eagles” med 3-2 og 6-4 i Spar Nord Arena i Herlev. Herlev har sikret fem point i de seneste fem kampe, et flere end Esbjerg.

- Det er aldrig let mod Herlev og slet ikke i Herlev. Alle udekampe er vanskelige, det måtte vi senest erkende i Hørsholm mandag. Det er svært at spille i Herlev. Vi har brug for at få bekræftet, at vi er et stærkt mandskab. Og vi møder et stærkt hold, som man må respektere, hvis man ikke vil straffes. Vi skal genfinde momentum.

- Vi kæmper for at holde Odense bag os og genfinde melodien før slutspillet. Holder vi Odense bag os, starter vi slutspillet hjemme, hvor vi er komfortable. Lykkes det ikke kan vi med en sejr på Fyn lægge pres på Odense. Nu arbejder vi på at genetablere selvtilliden og genfinde momentum før slutspillet, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Herning vandt lang forestilling efter straffeslag Turen går til Hørsholm, hvor Rungsted Seier Capital tager i mod