Grundspillet lakker mod enden og den næstsidste bustur før slutspillet venter Esbjerg Energy, når vestjyderne i dag mandag kl. 19.00 udfordrer Rungsted Seier Capital i Bitcoin Arena i Hørsholm:

- Vi har overordnet set spillet godt på det seneste, men pointene har manglet i de to seneste kampe. Vi var ærgerlige efter nederlagene hjemme til Aalborg og SønderjyskE, men efter ærgrelsen har der været tid til at kigge kampene igennem og det har hjulpet på humøret at se de to kampe, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Efter fredagens nederlag til SønderjyskE har vi analyseret den kamp og konkluderet, at kampen var mere lige end cifrene antyder. Reelt vil vi vinde omkring fem ud af ti af den slags kampe, men vi har kæmpet med at få pucken det sidste stykke over mållinjen. Vi brændte et par gange på et tomt bur, også ved 0-0. Den slags gør ondt

Esbjerg Energy tabte tirsdag i sidste uge hjemme til Aalborg med 2-1 og fredag med 4-2 til SønderjyskE. Nederlaget betyder, at esbjergenserne har 77 point efter 45 kampe. Rungsted Seier Capital har spillet 44 kampe, er noteret for 59 point og tabte den seneste kamp i overtime med 3-2 i Herlev.

- Nu møder vi et stærkt Rungsted-mandskab. Sådan har det været i de tidligere sæsoner, og sådan er det også i år. Holdet er godt sammensæt med mange dygtige spillere og burde have potentiale til at være Top4-mandskab. Så vi skal tilbage på sporet og finde en bedre effektivitet frem, hvis vi skal vinde i derovre.

- Vi har været inde i en god periode, men har som nævnt måtte se os besejret de to seneste kampe. Kampen mod Aalborg var en af de kampe, hvor jeg følte, Georg Sørensen stjal pointene fra os i en kamp, hvor vi periodisk havde Aalborg, hvor vi gerne ville have dem. Vi greb ikke chancen mod SønderjyskE og gjorde Mattias Pettersson i SønderjyskE-målet god, konkluderer Energy-coachen.

Esbjerg Energy har vundet de fem første kampe mod Rungsted med cifrene 2-1, 2-1, 5-2, 5-3 og 9-3.

- Men Rungsted er stærke. Så absolut intet er givet på forhånd. Men chancerne har været der på det seneste. Indsatsen har også været god. Men vi har manglet skarpheden. Den skal vi have genfundet, hvis vi skal hente den sjette sejr mod Rungsted i denne sæson.

- Men vi må ikke blive febrilske eller nervøse. Vi skal arbejde videre og ikke overtænke spillet. Når tingene driller, griber man let hårdere om staven og bliver forkrampet i afslutningerne. Vi skal turde spille, træffe de gode valg og lægge pucken i nettet når muligheden viser sig. Gør vi det, har vi gode muligheder, også i Hørsholm, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Grundspillets sidste 2 kampe venter i weekenden GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-SønderjyskE