Også i den kommende sæson er 17-årige Tobias Ebener en del af Metal Liga-truppen hos Esbjerg Energy:

- Tobias tilhører gruppen af unge spillere, som er med for at lære og udvikle sig med Energy-truppen. Han har tydelige offensive kompetencer og fik bygget på i sit første år. Han har et offensivt mindset og han har imponeret, i sit første år med Metal Liga-truppen, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy:

- Men det er vigtigt, at Tobias fortsætter den udvikling, som han er inde i. Han skal som alle unge spillere fortsat udvikle sig. Og Tobias er fortsat ung og talentfuld. I disse uger arbejder mange spillere for at bygge muskler på kroppen og også på det punkt er der et stort arbejde at gøre. Talent alene gør det ikke.

Tobias Ebener er esbjergenser og har altid spillet her. Han er wing og 178 cm høj.

- Det var sidste år et stort skridt for mig fra juniorhockey til at spille med de professionelle. Det gav mig mulighed for at udvikle mig, og det har været meget lærerigt. Det handler om at se hvordan de rutinerede håndterer situationerne. Ikke bare i spillet, men også om hvordan de opfører sig uden for isen og hvor disciplinerede de er, fortæller Tobias Ebener:

- Man må som ung spiller være tålmodig, men man håber jo hele tiden på, at der bliver brug for en. Jeg har talt med Jason om det flere gange i løbet af sidste sæson. Men der er ingen lette veje. Man må bare arbejde videre. Skader gav mig sidste år et par muligheder. Jeg mener selv, at jeg er tættere på mere spilletid, så arbejdet fortsætter.

Tobias Ebener opnåede sidste år fem kampe i den gule Energy-trøje, men har samtidigt vist nok kvalitet til at deltage i to U18-slutrunder med det danske landshold. Samtidigt blev Ebener topscorer i den danske U20-turnering med 26 mål og i alt 50 point i 30 kampe.

- Ingen får en friplads og heller ikke Tobias får noget forærende. Der skal arbejdes hårdt og fokuseret. Tillid er noget man skal gøre sig fortjent til, og tilliden er en forudsætning for spilletiden. Uden spilletid er det vanskeligt at udvikle sig nok, men der er flere om buddet, så alle må klø på og forbedre sig.

- De kommende måneder giver det første fingerpeg om, at man er på ”den rette vej”. Både til den fysiske sommertræning og på isen kan spillerne vise sig frem for trænerteamet og demonstrere fremskridtene. Unge skal være tålmodige men også ærgerrige og sultne. Og jeg glæder mig til at følge Tobias i det kommende år, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


METALLIGAEN TV ER EN REALITET! Energy knytter lettisk back til truppen