Esbjerg Energy knytter den rutinerede lettiske back Artūrs Salija til truppen i den kommende sæson.

- Vi fik et rigtigt godt indtryk af Artūrs i sidste sæson. Min personlige oplevelse er, at han ofte var sit holds bedste back, når man så på alle parametre. Måske bidrog en holdkammerat offensivt med mere, men når alt kommer til alt, er det min vurdering, at Salija var sit holds bedste allround back, og at han sidste år hørte til Metal Ligaens stærkeste, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy. 

- Salija kan beskrives som en tovejs-back, med en stor erfaring. Vi har ledt efter en rutineret back med erfaring fra de store ligaer, og det mener vi, at have fundet. Her har han præsteret og samtidigt bringer Artūrs erfaring fra U18- og U20-slutrunder, samtidigt med han også han spillet kampe på det lettiske landshold.

Artūrs Salija er 180 cm høj og 31 år gammel. Han stammer fra den lettiske hovedstad Riga, og har spillet et par kampe i KHL. Den kommende Energy-back har også erfaring fra Kasakhstan, Letland, Polen, Slovakiet og den danske Metal Liga.

- Efter at have spillet sidste sæson i Odense ledte jeg efter en ny klub. Min agent skabte kontakt til Esbjerg Energy, og de var interesserede i mig. Jeg var også interesseret i Esbjerg, fordi jeg kan lide den måde, de spiller på. I Metal Ligaen spilles hurtig og mere offensiv hockey, men de europæiske ligaer ligner stort set hinanden, fortæller Artūrs Salija.

- I Danmark er klubberne bevidste om, hvordan man behandler spillere og familier. Det bør klubberne i andre ligaer lære af. Som professionel atlet er mine mål at vinde hver eneste kamp, ​​og jeg ved, at Esbjerg i de to seneste sæsoner nåede semifinalerne, så de var tæt på finalerne. Jeg vil bare hjælpe holdet med at vinde så meget som muligt og udføre det arbejde, som træneren beder mig om at gøre for holdet.

I sidste sæson spillede Artūrs Salija 42 kampe for Odense Bulldogs i Metal Ligaen, hvor han scorede fire mål og er noteret for 23 point i alt.

- Vi har hentet en del referencer på Salija, og de beretter om en spiller med karakter. Han får generelt mange positive ord med på vejen og beskrives som en god holdkammerat, som man bestemt kan stole på. Så vi har hentet en spiller med det helt rigtige mindset og en ”tough” spiller, der er svær at spille imod.

-Vi har talt om mange spillere i og omkring trænerstaben, men det giver en ekstra tryghed, at hente en spiller, som vi kender fra den danske Metal Liga. Vi føler os ekstra sikre på, hvad vi får. Vi har set ham i kampene mellem Esbjerg og Odense. Vi har set ham i forberedelserne til kampene og nu har vi kigget en ekstra gang. Så vi føler os sikre, fortæller assistenttræner Erik Petersen.


Ung talent fortsætter i Energy Royal Unibrew bidrager til de gode øjeblikke