Efter en vellykket premiere hjemme søndag eftermiddag skal spillerbussen startes for første gang i sæsonen til en turneringskamp, når Esbjerg Energy i aften kl. 19.30 gæster Frøs Arena i Vojens, hvor SønderjyskE tager imod:

- Det er altid vigtigt at komme godt fra start, og derfor var sejren over Rungsted vigtig på flere måder. Første periode var fænomenal, hvor vi gjorde hinanden gode. Jeg synes Rungsted skulle prise sig lykkelige over kun at være bagud med et mål efter første periode, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- I anden periode kom vi lidt ud af balance, og Rungsted fik vist, at de er et godt hold. Selv om vi spillede i undertal i perioder holdt vi gæsterne fra at score, og spillerne fik vist en fremragende vilje og fight. Det er vigtigt, at vi altid husker at respektere modstanderen, for ellers kan det meget let blive straffet.

Esbjerg Energy var foran med 2-1 efter første periode mod Rungsted Seier Capitals og den stilling formåede ingen af de mandskaber at ændre på, trods muligheder i begge ender. Victor Sand åbnede scoringen og finske Aleksi Halme gjorde det til 2-0 i kampen.

- Generelt er jeg meget tilfreds med første periode mod Rungsted, men lidt fejl dukker der jo altid op. Spillerne kæmpede for sagen, da vi kom ud af balance og blev presset. Men generelt leverer vi i kampen mod Rungsted, og der er en del at tage med videre til kampen i aften i Vojens, forklarer Energy-coachen.

- Særligt glæder jeg mig over, at spillerne bakkede hinanden op og spillede som en helhed. Drengene holdt aftalerne og det er vigtigt i det videre arbejde med holdet. Så jeg glæder mig både over de tre point fra søndagens kamp, arbejdsindsatsen, det moralske boost og den spillemæssige indsats.

En hurtig status viser, at Esbjerg Energy har tre point efter en kamp. SønderjyskE har ligeledes spillet en kamp og er noteret for et enkelt point efter et overtidsnederlag til Herning Blue Fox på Heden.

- SønderjyskE er et godt hold. Kampene mod dem er altid specielle. Kampe med fysik, intensitet og med følelserne udenpå trøjerne. Og Frøs Arena er en særlig udebane, som stiller store krav til gæsterne. Derfor kræver kampen, at vi leverer 100 procent. 

- Vi skal være skarpe i begge ender af isen. Udnytte mulighederne offensivt og lukke af i egen zone. Vi skal holde fokus fra start til slut og holde aftalerne. Vi har nu glædet os over sejren søndag, men skal holde os i sporet. Klar til den nye kamp, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Kamp 3 hedder Herlev Eagles Med hiv og sving: Esbjerg fik skovlen under Mark Pedersons Rungsted