Efter en sejr på 2-1 hjemme i premierekampen mod Rungsted Seir Capital søndag fortsatte turneringen tirsdag i Vojens for Esbjerg Energy, hvor SønderjyskE med cifrene 3-1 besejrede vestjyderne. Men trods nederlaget var der ting at tage med, når Esbjerg Energy i aften kl. 19.00 tager imod Herlev Eagles i Granly Hockey Arena:

-  Nu er det jo meget tidligt på sæsonen, men jeg noterer mig, at vi generelt var i stand til at matche SønderjyskE, selv om det ikke blev til point. Ikke mindst tidligt på sæsonen vil der naturligt blive begået fejl, og dem formåede SønderjyskE at straffe.

- Selv om vi mødte modgang og først sent fik udbytte af vores bestræbelser kæmpede alle for muligheden og for hinanden. Fra bænken kunne vi se, at spillene holdt sammen som et hold, og den slags kan man som træner lide at se, så vi tager en del med fra Vojens, selv om det ikke blev til point, forklarer Energy-coach, Jason Jaspers.

Gordie Ballhorn scorede det enlige Esbjerg-mål i Vojens. Efter to kampe er vestjyderne noteret for tre point i Metal Ligaens tabel.

- Jeg bemærker også, at spillerne står op for hinanden, og forsvarer en holdkammerat, når det er nødvendigt. Det skal helst ikke betyde, at vi hver gang må sende en spiller i bad, men jeg må indrømme, at jeg heller ikke helt deler alle dommerskøn i de to første kampe, fortæller den 42-årige canadier fra Thunder Bay.

- Der er selvfølgeligt behov for disciplin og der er ting, man må huske. Så der er ting, som vi i den kommende tid må arbejde på at forbedre. Men generelt er jeg glad for den trup, som vi har sammensat og konstaterer vil spiller os frem til chancerne i begge kampe.

Aftenens modstander, Herlev Eagles, har spillet to kampe i Metal Ligaen, hvor det blev til et 5-3 nederlag til Odense Bulldogs og senest et 8-0 nederlag til Aalborg Pirates.

- Efter så få kampe er vores primære fokus ikke rettet mod de tidligere resultater. I aften er en ny kamp, ingen kan ændre fortiden, så derfor handler det om nuet. Man kan ikke tillade sig at tage for let på nogen kampe i denne liga, for så straffer modstanderen os.

- Med mit kendskab til Herlev, vil de være fokuserede på at bevise holdets og spillernes værd, så nederlagene gør bestemt ikke kampen lettere. Vi skal finde det rigtige mindset frem, være klar fra start og holde fokus gennem hele kampen, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Esbjerg trak længste strå i underholdende affære Svær udebane venter Energy!