Sent tirsdag aften sikrede Esbjerg Energy sig endnu en sejr i semifinaleserien mod Aalborg Pirates, da vestjyderne besejrede de nordjyske pirater med 4-3 efter mere end 90 minutters ishockey i Granly Hockey Arena. Kamp 5 spilles i morgen fredag kl. 19.30 i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg:

- Efter sejren løb der rigtigt mange tanker gennem mit hoved. Selv om vi bragte os foran med 3-0 i første periode gav Aalborg aldrig op. Heller ikke selv om de måtte hen midt i 3. periode før de fik scoret det første mål. De knoklede flot på, og det lykkedes for dem, at få udlignet til 3-3 kort før slutningen af den ordinære kamp, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Flot, at Aalborg aldrig gav op selv om det så svært ud for dem. Det fortæller, at der venter os en vanskelig kamp fredag aften i Aalborg. Men vi gjorde det godt, selv om vi smed en føring og Aalborg kom ind i overtiden med momentum. Vi genvandt momentum og fik afgjort kampen dybt inde i overtiden. Og vi spillede godt i ekstratiden.

Grayson Downing, Oliver Kjær og Jeff King scorede for Esbjerg Energy i den ordinære kamp. Frederik Bjerrum sikrede sejren med sin scoring til 4-3 efter 90 minutter og 11 sekunders ishockey. Det betyder, at vestjyderne har sikret tre af fire påkrævede sejre. Aalborg Pirates er noteret for en enkelt sejr.

- Man kan tale om mange ting i slutspillet, men når der ”skæres ind til benet” er der kun én ting der tæller. Og det er sejre. Det betyder ikke, at vi ikke laver små justeringer i konceptet. Vi har talt om et par detaljer og afprøvet dem på isen efter tirsdagens kamp. Så får vi se fredag.

- Vi har fået scoret og vist os effektive mod Aalborg. Det har vi i perioder kæmpet mod, også i dele af kvartfinalerne mod Odense, men heldigvis lykkedes vi med det. Derfor skal vi fortsætte med at gøre de ting, som indtil nu har skaffet os succes og resulteret i målene, fortsætter Energy-coachen.

De tre sejre i de fire første kampe betyder, at Esbjerg Energy nu mangler den sværeste og den afgørende 4. sejr i semifinaleserien mod Aalborg. Derfor har esbjergenserne nu tre muligheder for at sikre avancementet.

- Hvis det skal lykkes, skal Aalborg stadig udfordres men samtidigt respekteres. Vi vidste før serien, hvilke kvaliteter vi stod overfor. Vi kender deres stil og deres kvaliteter og har ikke glemt hvor succesrige de er. Derfor skal mindset og aftalerne ikke bare være på plads. Game-planen og koncentrationen skal også holdes gennem hele kampen.

- Vi fik tirsdag aften set, hvad der sker, hvis vi overlader initiativet til Aalborg. Den læring skal vi tage med fredag aften. ”Pirates” erobrede momentum og initiativ sidst i kampen. Det generobrede vi i overtiden og afgjorde kampen. Så vi kender opskriften, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Anden matchbold til Energy inden kamp 6! Esbjerg sikrede sig tre matchbolde efter 90 minutters drama