Det lykkedes ikke for Esbjerg Energy at afgøre semifinaleserien i Metal Ligaen mod Aalborg Pirates fredag aften i kamp 5. Den første ”matchbold” blev misbrugt i Aalborg, men i morgen søndag kl. 15.00 har vestjyderne en ny, når de to mandskaber mødes i Granly Hockey Arena til kamp 6.

- Det var ikke vores bedste præstation i serien mod Aalborg. Vi havde muligheden for at sikre den fjerde og afgørende sejr, men vi greb ikke chancen. Men vi spillede med langt hen i kampen og gav os selv muligheden for at ”stjæle” sejren. Det lykkedes ikke, men kredit til spillerne for at have udfordret et stærkt hold på deres hjemmebane langt hen i kampen, udtaler cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Der blev bl.a. dømt nogle afgørende udvisninger mod os på vigtige tidspunkter. Det kom til at koste dyrt. Det var med til, at vi ikke lykkedes med at ”stjæle” sejren. Det ødelagde muligheden for os. Derfor er vi nødt til ikke at lade os friste til at begå dumheder, men bevare fokus på disciplinen. Det bliver nødvendigt på søndag. 

Esbjerg Energy tabte kampen med 5-2 efter Energy-scoringer af Josh Winquist og Phillip Schultz. Nederlaget betyder, at vestjyderne stadig fører serien med 3-2, og at de nordjyske pirater skal sejre i både kamp 6 og en mulig kamp 7.

- Alle kan blive fristet til at gå ”til grænsen” i en nærkamp med en modstander. Eller lave et sats frem i banen, som ikke lykkedes. Men vi skal ikke bringe os i den slags situationer. Vi må ikke give dommerne muligheden for at dømme den slags udvisninger mod os. Det kostede os muligheden for et comeback i kampen fredag, og det må ikke ødelægge mulighederne søndag.

- Jeg anerkender, at vi har spillet mange kampe. Vi spillede syv kampe mod Odense i kvartfinalerne og står nu overfor kamp 6 i semifinalerne. Den slags slider både fysisk og mentalt. Det er naturligt og absolut forståeligt. Men vi må også være realistiske og gøre hvad der skal til for at avancere. Vi skal søge mulighederne og gribe chancen, fortsætter Energy-coachen.

Kamp 5 mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy var langt fra afgjort efter de to første perioder. Stillingen var 2-2 efter første periode og 3-2 til ”Pirates” efter anden periode. Nordjyderne scorede to mål i powerplay.

- Nogle taler om, at Aalborg bl.a. fik Patríck Bjorkstrand tilbage efter en skade eller sygdom. Det er korrekt, men vi skal have fokus på os selv, og de forhold, som vi kan påvirke. Og det første er vores mindset. Vi kan ikke hænge med hovederne, men skal genfinde det positive mindset og udfordre vores modstander på den rigtige måde, uden at begå ”dumheder”.

- Vi har haft fokus på, at disse kampe afgøres af de små ting. Detaljerne bliver afgørende. Vi skal bevæge os, træffe de gode valg, spille klogt og arbejde med høj kvalitet. Pasningerne skal ligge på stokkebladets tape. Vi har set, at gør vi det, så får vi også muligheden for at slå Aalborg. Og næste mulighed er søndag i Granly Hockey Arena. Vi glæder os til at se mange mennesker, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Aalborg vandt klart; kamp syv venter Spændende 5 semifinalekamp venter i Aalborg!