SønderjyskE vandt tirsdag aften 3-2 over et vestjysk mandskab, som blev straffet nådesløst, da man tabte hovedet og indkasserede hele fem udvisninger i anden periode, hvor SønderjyskE scorede to gange i power play.

SønderjyskE – Esbjerg Energy 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

SønderjyskE og Esbjerg tørnede tirsdag aften sammen til den tredje finalekamp. Efter søndagens vestjyske sejr i Esbjerg var stillingen 1-1 forud for aftenens brag i Vojens. Begge mandskaber stillede med stort samme trup som til de første to finaleopgør. Sønderjyderne havde dog tilføjet Jonas Borring Hansen til deres lineup. Målmandsduellen stod igen mellem Mattias Pettersson og Mathias Seldrup.

Solid Esbjerg-åbning sikrede vestjysk føring

I en fantastisk og stemningsfuld kulisse var det gæsterne fra Esbjerg, der lagde bedst ud i kamp tre. Spillemæssigt fik vestjyderne langt bedre fat fra kampens start, end tilfældet var i kamp to i Esbjerg.

Gæsternes Phillip Schultz bød ind med kampens første målchance allerede efter et minut, da han slap igennem de sønderjyske forsvarsværker og satte kursen ned mod Petterssons mål. Schultz blev dog generet bagfra af en SønderjyskE-spiller i sidste øjeblik, og afslutningen fra Schultz gik efterfølgende forbi mål.

Esbjerg fortsatte de gode takter, som man rundede fem spillede minutter. Thomas Mondrup testede Pettersson med et glimrende slagskud fra slottet, men værternes svenske keeper var på sin plads i målet.

Et par minutter senere måtte selvsamme Pettersson dog kapitulere, da Philip Larsen lagde pucken mod mål. Inde foran kassen var Frederik Bjerrum på pletten med en styring, hvorefter pucken lige akkurat sneg sig ind over målstregen til 0-1.

Godt et minut senere opstod der lidt tumult bag Esbjergs mål. En situation, som sendte Esbjerg i overtal, både for første og eneste gang i kampen. Vestjyderne rullede efterfølgende overtalsformationerne ud og der var da også bud efter et Esbjerg-mål et par gange. Især Josh Winquist var tæt på, da han indstillede sigtekornet på nærmeste målhjørne. Men det blev ved lige ved og næsten for Esbjerg og SønderjyskE slap altså med skrækken.

To Esbjerg-udvisninger med blot otte sekunders mellemrum gav hjemmeholdet en unik mulighed for at bringe balance i regnskabet. Med Arturs Salija og Juuso Walli i straffeboksen kunne SønderjyskE således spille fem mod tre i næsten to minutter.

Men Esbjergs box play arbejdede forbilledligt efterfølgende og det lykkedes for vestjyderne at holde SønderjyskE nede på et par enkelte nærgående forsøg tæt under mål. Forsøg som Mathias Seldrup kærligt tog sig af i Esbjerg-målet. Esbjerg klarede undertalssituationen og fik et selvtillidsboost i samme ombæring.

Det var dog ikke kun i undertal, at tingene fungerede for vestjyderne. Esbjerg-mandskabet synes langt hen ad vejen i kontrol og leverede alt i alt en yderst solid åbningsperiode, hvor der blev leveret en masse stærkt skjøteløb og truffet mange gode beslutninger både med og uden puck.

SønderjyskE med stærkt comeback

Værterne skulle vise sig at levere et særdeles stærkt comeback i anden periode, hvor det dog hører med til historien, at Esbjerg flere gange tabte hovedet og dermed indkasserede hele fem udvisninger i de midterste 20 minutter.

Det så ellers lyst ud for vestjyderne, da man efter en omstilling bragte sig foran med 0-2 kun et minut inde i anden periode. Phillip Schultz og Oliver Kjær strøg frem over isen og Schultz overlod med en droppasning pucken til Kjær, der for en stund holdte fast i pucken, inden han resolut sendte en afslutning op i fjerneste hjørne.

Hjemmeholdet formåede dog at svare hurtigt igen, da Anton Karlsson blot et par minutter senere sendte SønderjyskE tilbage i kampen. Den svenske forward forsøgte sig med en lumsk afslutning, hvor han udnyttede at der var en Esbjerg-spiller mellem ham og Seldrup. Seldrup så derfor pucken for sent og 1-2 var dermed en realitet.

Efter reduceringen overtog sønderjyderne kampens spillemæssige overtag og der blev nu sendt godt med afslutninger ned mod Seldrups mål, hvor Esbjerg-keeperen flere gange var på overarbejde. Det store pres ned mod Esbjergs mål kastede også et stolpeskud af sig til gæsterne, da Mathias Seldrup efter ti minutter måtte have hjælp fra metallet bag sig.

Esbjerg var nu på hælene og den første af en række vestjyske udvisninger kom netop efter værternes stolpeskud. Svenske Ludwig Stenlund måtte her til afkøling for en tripping. I det efterfølgende power play sende Villiam Haag et drøn af en afslutning i sidenettet, inden sønderjyderne fik udlignet til 2-2 ved Nikolaj Krag-Christensen, der med en flad afslutning fra faceoff-punktet nærmest slyngede pucken ind bag Seldrup.

Jeff King indkasserede en udvisning for roughing 12 minutter inde i perioden og SønderjyskE kom dermed i overtal endnu en gang. Esbjergs box play var virkeligt kommet på arbejde denne gang, men det lykkedes for vestjyderne at klare frisag.

Lige lidt hjalp det dog, da Jeff King kun nåede 14 sekunder på isen, før han måtte tilbage i straffeboksen. Denne gang for ikke at forlade isen, efter at have mistet hjelmen i en nærkampssituation.

Et halvt minut senere lynede sønderjydernes power play så igen, da Jacob Schmidt-Svejstrup blev sat perfekt op til afslutning lige midt i slottet. En fornem afslutning af den energiske forward, der sikkert passerede Seldrup til 3-2. SønderjyskE havde dermed vendt kampen på hovedet i løbet af tre minutter.

Esbjergs besøg I straffeboksen var dog ikke slut endnu. Faktisk indkasserede vestjyderne yderligere to udvisninger i løbet af periodens sidste tre minutter. Dette gav bl.a. sønderjyderne chancen for at spille fem mod tre igen. Denne gang i 28 sekunder.

Esbjerg klarede dog frisag perioden ud, men mon ikke der faldt et ord eller to om disciplin i vestjydernes omklædningsrum forud for tredje periode.

Værterne kørte sejren hjem

Med en spiller ekstra på isen fra starten af tredje periode havde SønderjyskE muligheden for at udbygge føringen tidligt i tredje periode, hvor Esbjerg dog generelt viste gode takter og formåede at holde værterne på afstand.

Vestjyderne forsøgte at arbejde sig ind i kampen igen, og nok så vigtigt, så forsøgte gæsterne også at holde sig ude af straffeboksen, hvilket unægtelig gør det noget lettere, at komme tilbage i en kamp.

Det sønderjyske udgangspunkt var i tredje periode noget mere defensivt og afventende end i anden. Værterne mødte Esbjerg i midtzonen. Men Esbjerg viste stor tålmodighed og gode takter, når det kom til opbygningen af spillet. Det var nu op til vestjyderne at skabe kampen.

Man skulle dog hen til periodens 15. minut, før Esbjerg for alvor fik det spillemæssige overtag. Man var i længere sekvenser stationeret i SønderjyskEs zone, hvor målchancerne også begyndte at komme til vestjyderne. Philip Larsen forsøgte sig eksempelvis med et fræk wrap around-forsøg, da han gik bag om værternes mål og skar ind foran kassen, hvor han også kom til afslutning.

Jeff King fik en stor chance et par minutter senere, men betænkningstiden var ualmindeligt kort og Esbjerg-backen nåede derfor ikke at få bladet på pucken, som strøg lige forbi stolpen.

I slutfasen satsede Esbjerg hele butikken, da Mathias Seldrup blev erstattet af en ekstra markspiller. Men bedst som gæsterne for alvor skulle til at sætte slutspurten ind, så blev man ramt af endnu en udvisning. I forbindelse med en nærkamp inde foran mål måtte Rasmus Bjerrum indkassere to minutter for en høj stav. Bjerrum var rasende, og resten af Esbjerg-mandskabet frustrerede, men lige lidt hjalp det.

Trods en mand i undertal tog Jason Jaspers en timeout og Mathias Seldrup blev igen taget ud af målet. SønderjyskE var i flere omgange tæt på at score i det tomme mål. Men 3-2 forblev resultatet af den tredje finalekamp. En kamp, som vestjyderne med en vis sandsynlighed kunne have vundet, hvis man ellers have formået at holde hovedet koldt i anden periode, hvor udvisningerne nærmest haglede ned over vestjyderne, der ellers havde spillet en fremragende åbningsperiode.

I slutfasen kunne Esbjerg med lidt held også have fået udlignet, men overordnet set må man give kredit til SønderjyskE, der formåede at udnytte de chancer dig fik. Værterne formåede også i højere grad end gæsterne, at holde hovedet koldt i de afgørende momenter af kampen.

Fredag aften går det atter løs med intens finale-ishockey, når Esbjerg tager imod SønderjyskE til kamp fire hjemme i Granly Hockey Arena.

Der venter to spændende finalekampe i weekenden! Serien er udlignet inden aftenens brag i Vojens