Den intense finaleserie mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE fortsætter i aften tirsdag kl. 19.30 når kamp 3 spilles i Sydjysk Sparekasse Arena i Vojens:

- Vi sikrede os en god sejr søndag eftermiddag i kamp 2, da vi hjemme i Granly Hockey Arena besejrede SønderjyskE og udlignede deres sejr i kamp 1. Spillerne var fokuserede, fulgte den valgte game plan og gjorde det nødvendige mod et stærkt og velspillende SønderjyskE-mandskab, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Nu er serien ”nulstillet” og er forvandlet fra en ”bedst af syv-serie” til en ny ”bedst af fem”-serie. Vi tabte fredag aften efter en tæt kamp på en svær udebane. Tirsdag er der en ny mulighed og vi ved, hvad der skal til. SønderjyskE er et dygtigt hold, så vi får brug for at yde det ekstra i en duel, som afgøres af marginaler.

SønderjyskE vandt kamp 1 med 2-1 efter overtime i en kamp, hvor Brandon Magee scorede det enlige Esbjerg-mål i Vojens. Vestjyderne vandt kamp 2 med 4-3 i Esbjerg efter to scoringer af Josh Winquist og en enkelt af Andreas Grundtvig og Phillip Schultz.

-Jeg er meget tilfreds med, at vi får scoret to gange i powerplay i kamp 2. Og jeg synes vi generelt spiller godt i overtal. Den fokus skal vi bevare i kamp 3. Vi får behov for at være mere bevægelige og tage de ekstra skøjtetag i spillet fem mod fem, og samtidigt holde hovederne kolde og bevare disciplinen i nærkampene.

- Vi har altså fokus på at spille uden at give dommerne mulighed for at idømme os udvisninger. Vi skal spille mens pucken er i spil, og ikke fortsætte efter dommeren har fløjtet. Det kan være med til at holde os ude af straffeboksen, og det kan blive vigtigt i Vojens, fortsætter Energy-coachen.

Indtil nu har kulisserne været flotte med fulde huse i både Vojens og Esbjerg, hvor der søndag var 4.200 tilskuere på lægterne.

- Mange ting er nulstillet når slutspillet begynder, men det er de samme detaljer, som udgør forskellen mellem succes og fiasko. Vi har fuldt fokus på den næste kamp og tager det periode for periode. Skift for skift. Det betyder, vi skal være klar fra start og erkende, at kampen ikke er slut før hornet lyder. Det rigtige mindset er nødvendigt og kvalitet og disciplin skal på plads.

- Efter seksten tætte og fysiske slutspilskampe i tre intense serier har alle fået et par knubs. Alle kan føle det på kroppen. Vi har tidligere været ramt af alvorlige skader, men i årets slutspil har vi indtil nu været forskånet for bl.a. knoglebrud. Skader kan afgøre mesterskabet, så vi håber det varer ved serien igennem, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


SønderjyskE sikrede sig sejren i power play Esbjerg tog andet stik efter forrygende finalekamp