Påsken byder på rige muligheder for at se hockey. I semifinaleserien mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy spilles to kampe. I morgen Langfredag kl.19.30 mødes de to mandskaber i Granly Hockey Arena og påske søndag kl. 15.00 spilles i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg:

- De to hold spillede en god kamp tirsdag aften. Det var seriens første kamp. Vi spillede i Aalborg og vi vidste hvad der ventede os. De ville lægge et hårdt pres på os med aggressiv forechecking fra kampens start, men vi spillede klogt, arbejdede hårdt og fandt rytmen mod dem i seriens første kamp, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Selv om Aalborg lagde pres på os håndterede vi situationen og begge mandskaber producerede chancer. Vi gjorde mange ting rigtigt, men tabte et par nærkampe foran eget mål. Det det gav returpucke som Aalborg dygtigt udnyttede til at bringe sig foran med 1-0 og 2-1. Vi opgav aldrig og det gav bonus efter en intens afslutning på kampen.

Esbjerg Energy var bagud med 3-1 og 4-2, men Ludwig Stenlund reducerede til 4-3 to minutter før den ordinære kamps slutning. Udligningen af Philip Larsen blev sat ind i det 60. minut inden afgørelsen faldt i 4. periodes 5. minut. Matchvinder blev Josh Winquist.

- De bedste spillere skal være de bedste, hvis et hold skal præstere optimalt. Det kan få stor betydning for holdet, at Josh fik scoret. Vi oplever nogle gange, at 4. kædens spillere afgør kampene. At de hæver niveauet og griber chancen. Vilje kan gøre, at spillere kan yde det ekstra.

- I kamp 1 holdt en af vores stjernespillere hovedet koldt og afgjorde tingene i overtid efter at have kæmpet med at score. Det kan godt føre til mindre forkrampede afslutninger og flere mål fra Winquist. Men skal vi have succes mod Aalborg, er det nødvendigt at alle leverer varen.

Esbjerg Energy havde før slutspillet mødt Aalborg Pirates seks gange. Det var blevet til fem nordjyske sejre og en vestjysk.

- Når vi tirsdag aften tager sejren i Aalborg, er det en ekstra præstation. Hjemmeholdet undgår busturen. Kampen afvikles i hjemmeholdets rammer. Hovedparten af publikummet er på hjemmeholdets side, og hjemmeholdet skifter sidst. Men det er slutspil og i slutspillet kan alting ske. Det så vi tirsdag i Aalborg og det oplevede vi også i kamp 7 i Odense.

- Nu har vi taget den første af fire påkrævede sejre. Nogle mener vi har udlignet Aalborgs hjemmebanefordel. Men vi står overfor en yderst vanskelig modstander, der har vundet mesterskabet de to seneste sæsoner. De ved hvad der skal til. Derfor tager vi det nu skridt for skridt. En kamp ad gangen, mindsettet skal på plads, hvis vi skal videre, slutter Jason Jaspers. 

Foto: Niels Husted


Aalborg udlignede serien efter overtidssejr i Esbjerg Semifinaleserien skydes i gang!