I aften kl. 19.00 lægger Spar Nord Arena i Herlev is til Metal Liga-kampen mellem Herlev Eagles og Esbjerg Energy.

- Det er altid vanskeligt at spille i Herlev og hvis man ser på holdets præstationer, er min vurdering, at de har gjort det godt. Det kræver, at vi stiller forberedte til kampen og er mentalt klar. De formår at slå mange af topholdene på hjemmebanen, så vi må ikke lytte til unuancerede holdninger, om det nok bliver en let kamp. De findes ikke, understreger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- De er først og fremmest dygtige på skøjterne. Holdet rummer mange unge og sultne spillere, så de spiller med hjertet. Så har de rutinerede spillere som svenske Alexander Lindqvist Hansen og en superfarlig 1. Kæde. Så lad min gentage mig selv. Alle hold i Metal Ligaen skal respekteres. Ellers går det bare galt.

Herlev stiller til kampen mod Esbjerg med en frisk 7-2 sejr i bagagen, og har hentet tre point i de seneste fem kampe. Samtidigt besejrede vestjyderne Herning med 7-4 og kan glæde sig over at have sikret 11 af 15 mulige point i de seneste fem kampe.

- Jeg kunne onsdag konstatere, at vi tilsyneladende har lært, hvor vigtigt det er at holde aftalerne. Det var også vigtigt, da vi onsdag hentede tre point i Herning. Vi forpligter hinanden til den aftalte game-plan. Kun når vi kan regne med hinanden opnår vi succes. Og bemærk hvad holdet formår, selv med en smal og afbudsramt trup, understreger canadieren.

Esbjerg Energy har vundet de to hjemmekampe i denne sæson mod Herlev Eagles med 5-3 og 4-0, men tabte de to holds kamp i den københavnske forstad med 3-2. Herlev Eagles har i 32 kampe sikret 36 point. Esbjerg Energy har spillet 33 kampe og er noteret for 53 point.

- Vi startede sæsonen med fokus på, hvad vi skal gøre for at opnå succes. Og man kan ikke pege på en enkelt faktor og mene, den har gjort forskellen. Men mange detaljer er blevet bedre. Ishockey er et komplekst spil, men spillerne har efterhånden lært at gøre det der bringer dem selv og holdet succes.

- Vi har på det seneste formået at hente sejre, selv med et decimeret mandskab. Vi har formået at spille med tre 19-årige og alligevel lykkes vi med tingene. Alle kæmper for alle. Og vi holder de gensidige aftaler. Tænk hvor langt vi kan nå, når alle er klar. Men først har vi en kamp i Herlev. Her skulle vi gerne fortsætte med endnu en god præstation, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Ny kamp og nye spillere på isen GOALSHOW: Se målene fra Herning-Esbjerg