Energy-spillerne leverede varen og sikrede Esbjerg en plads i finaleserien mod SønderjyskE om det danske mesterskab. Den første finalekamp spilles i morgen fredag kl. 19.30 i Sydjysk Sparekasse Arena i Vojens og kamp 2 afvikles søndag kl. 15.00 i Granly Hockey Arena i Esbjerg:

- Vi måtte tilbagelægge en hård og vanskelig vej for at nå frem til finaleserien. Vi måtte have kamp 7 i brug i kvartfinaleserien mod et stærkt Odense-hold, for at nå semifinalerne. Og vi måtte igen ud i kamp syv mod grundspilsvinderne og de dobbelte danske mestre fra Aalborg, for at sende dem ud. To fantastiske serier og nu venter en ny stor serie mod SønderjyskE, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- SønderjyskE er en fantastisk modstander. Det kan ikke blive mere intens for spillere, for organisationerne og for publikum. Vi møder endnu en stærk modstander, så vi får brug for at præstere det bedste holdet kan. Ser man på denne finaleserie ligner det på alle måder et drømmescenarie for sporten og for de to mandskaber.

Esbjerg Energy lukkede tirsdag serien mod Aalborg Pirates med 3-0 sejr på fremmed is. Andreas Grundtvig, Josh Winquist og Phillip Schultz scorede de tre mål. Sejren betyder, at vestjyderne avancerer med fire sejre mod tre.

SønderjyskE blev søndag finaleklar, da de lyseblå sendte Herning Blue Fox ud af mesterskabskampen med en 4-2 sejr. Sejren betød sønderjysk avancement med fire sejre mod to.

- Jeg udtalte allerede ved slutspillets start, at der var 5-6 stærke hold i Metal Ligaen, som kunne gå hele vejen. Og det er positivt med så stor en bredde. Men det betyder også, at vi står overfor endnu et godt hold. Det Sønderjyske mandskab er dygtige, store og stærke og de besejrede Herning i semifinaleserien, så vær ikke i tvivl. Vi står overfor endnu en stærk modstander, fortsætter Energy-coachen.

- På mange punkter ligner Esbjerg og SønderjyskE hinanden. Fx med hensyn til bredde og fysik. Også i den serie skal vi være fysiske i spillestilen, men vi har været igennem en intens serie mod både Odense og Aalborg, så vi skal bruge fysikken rigtigt. Vi skal være smarte og spille til dommeren fløjter, men ikke i spilstoppene. Og så bliver det ikke mindre intenst af at være et lokalopgør.

Esbjerg og SønderjyskE mødte hinanden seks gange i grundspillet, hvor det blev til fire sønderjyske sejre og to vestjyske. Oftest tætte kampe, men Energy kan også se tilbage på en 13-3 sejr, mens SønderjyskE kunne glæde sig over en 7-0 sejr.

- Jeg tror nu, at det bliver intenst, som i de to derby-kampe omkring nytår. Mange fans vil møde op i de to haller og støtte deres hold. Vi vil som sagt spille fysisk mod SønderjyskE, og jeg tror også vi vil blive mødt af en fysisk spillestil. Så det bliver nødvendigt at træffe de gode valg og undgå at give dommerne mulighed for at dømme udvisninger mod os, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


SønderjyskE tog første stik efter overtid Finale- eller bronzekamp!