Esbjerg afgjorde reelt kampen i løbet af mindre end fem minutter i anden periode, hvor vestjyderne formåede at gå fra 0-0 til 3-0. Slutfacit blev i sidste ende, at Esbjerg for anden gang i indeværende sæson besejrede Rødovre med 6-1.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 6–1 (0-0, 3-0, 3-1)

Rødovre gæstede mandag aften Granly Hockey Arena til sæsonens tredje opgør mod Esbjerg. Vestjyderne kom bedst ud af sæsonens første to opgør, hvorfor det var Rødovre der havde revanche til gode denne mandag.

Til aftenens kamp måtte Rødovre undvære Jerry Välipirtti, Malthe Kring Andersen og Christian Juhl Thunbo, mens Esbjerg stillede uden Philip Larsen, Oliver Kjær og Tobias Ebener. Vesrtjyderne måtte desuden se Phillip Schultz udgå i løbet af aftenens kamp.

Målmandsduellen stod mellem William Rørth og Christian Elmose.

Vestjysk dominans i mållås åbningsperiode

Det var værterne, der viste klart mest initiativ fra kampens indledning, hvor vestjyderne tidligt greb kampens momentum. Der var da heller ikke spillet mere end godt et minut, før Tuomas Vartiainen for første gang testede William Rørth med en giftig afslutning.

Minuttet efter var det Søren Nielsen der huserede i gæsternes zone, hvor kan ligeledes kom til afslutning efter et karakteristisk soloridt, hvor den teknisk velfunderede forward tog en par runder omkring Rødovre-målet, inden skiven blev sendt mod kassen.

Grayson Downing ville også lege med, da han efter ti minutter gik direkte mod mål. Gæsternes Magnus Povlsen fik dog generet canadieren bagfra i sidste øjeblik og måtte indkassere en udvisning for slashing. Esbjerg fandt egentligt hurtigt melodien i power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning, men skarpheden foran mål manglede, da Søren Nielsen med bedste vestjyske forsøg forsøgte sig mod William Rørths mål.

Esbjergs Phillip Schultz måtte i skammekrogen for en tripping et halvt minut før Rødovre blev fuldtallige og hjemmeholdet gik således næsten direkte fra overtal til undertal. For Rødovre var det den svenske back Måns Hansson, der fra udkanten af slottet bød ind med den mest kvalificerede afslutning i power play. Men Christian Elmose var på sin plads i målet og afviste forsøget.

Vestjyderne opererede generelt i et højere tempo end gæsterne og det kastede et par store chancer af sig i periodens sidste minutter. I det 16. minut var det Rasmus Bjerrum, der ude fra flanken sendte en perfekt pasning ind foran mål, hvor Phillip Schultz i høj fart gik direkte på mål. Men desværre for vestjyderne formåede Schultz ikke at udnytte chancen.

I periodens allersidste sekunder kunne og burde Oscar Schulze have bragt Esbjerg i front, da han modtog pucken i en yderst fordelagtig position et stykke inde i Rødovres zone, skar ind i banen og sendte et skud lige forbi stolpen. Men altså fortsat 0-0 efter de første 20 minutter.

Esbjerg trak fra med tre mål på mindre end fem minutter

Anden periode skulle vise sig at blive en hård skæbne for Rødovre, der egentligt kom glimrende fra land i de midterste 20 minutter, hvor gæsterne spillede friskt til og tilmed fik produceret en ganske respektabel målchance til Måns Hansson, der efter et par minutters spil tvang Elmose ud i en vigtig benparade.

Fra sekvensen herefter så vestjyderne sig dog ikke tilbage i anden periode, hvor man på små fem minutter formåede at bringe sig foran med 3-0.

Målet til 1-0 kom efter en spilvending, hvor Andreas Grundtvig fandt Grayson Downing midt i slottet, hvor canadieren fik alt for lidt opmærksomhed fra gæsterne defensiv, der gav Downing en åben motorvej ned mod Rørths mål. I den situation eksekverede canadieren resolut, da han gav Esbjerg føringen efter godt to minutters spil.

Esbjerg strammede til stadighed grebet om kampen og vestjydernes føring blev fordoblet halvandet minut senere, da klubikonet Sune Hjulmand fulgte op på Tuomas Vartiainens forarbejde og tæt under mål fik sendt pucken ind bag Rørth til 2-0.

Men Sune Hjulmand var ikke færdig endnu. Tre minutter senere var den rutinerede Esbjergenser således også arkitekten bag værternes tredje mål. Hjulmand stod således for forarbejdet, da han tog en optimistisk tur på tværs af gæsternes zone, inden pucken endte hos Simon Grønvaldt, der sendte skiven i nettet til 3-0.

Esbjerg var dermed gået fra 0-0 til 3-0 på mindre end fem minutter og gæsterne tog omgående konsekvensen heraf og udbad sig en timeout. Rødovre formåede herefter at få stabiliseret spillet og man lukkede ikke flere mål ind i anden periode, hvor Esbjerg måtte se Phillip Schultz udgå efter at være blevet ramt af pucken.

Gæsterne fik chancen i overtal mod periodens slutning, men ført an af en hårdtarbejdende og ihærdig Casey Gilling, så formåede Esbjerg at holde Rødovre helt fra målchancer.

Underholdende tredje periode bød på fire scoringer

Tredje periode var ikke to minutter gammel, før Esbjerg øgede til 4-0. I situationen blev pucken spillet tilbage til Jannik Christensen, der sendte et projektil af sted fra blue line, som Grayson Downing angiveligt fik styret i mål. William Rørth var i hvert fald helt og aldeles chanceløs i gæsternes mål.

Kampens sidste periode bød på en del istid til unge Thomas Mondrup, der overtog Phillip Schultz’ plads i Esbjerg-kæden med Henrik Mærsk Clausen og Søren Nielsen.

Der var til tider tænding på i tredje periode, som kastede seks udvisninger af sig. Ved et par lejligheder opstod der tumult, uden at gemytterne dog helt kogte over.

Måns Hansson, der egentligt havde været blandt gæsternes bedste denne aften, indtog en uheldig hovedrolle, da Esbjerg øgede til 5-0. Den svenske back snublede således på offensiv blue line, hvor Andreas Grundtvig hurtigt opfangede situationen, snuppede pucken og satte kursen ned mod gæsternes mål, hvor Rørth kynisk blev passeret til 5-0.

Rødovre havde i perioder gode sekvenser, men gæsterne havde generelt utroligt svært ved at skabe åbne chancer mod en bevægelig vestjysk defensiv. I overtal lykkedes det dog endelig for gæsterne at komme på tavlen i kampens sidste minut. Frank Gymer drev pucken frem over isen og fandt Miro-Pekka Saarelainen, der sendte pucken op over skulderen på Elmose til 5-1.

Esbjerg insisterede dog på at få kampens sidste mål. Blot 11 sekunder efter gæsternes reducering havde Casey Gilling således gjort det til 6-1 efter forarbejde af Victor Sand.

Esbjerg Energy valgte #20 Sune Hjulmand til kampens spiller.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Esbjerg-Rødovre Energy skal tage 'Tyrene' ved hornene!