I dag kl. 19.00 spiller Esbjerg Energy igen hjemme, når Rødovre Mighty Bulls gæster Granly Hockey Arena i Esbjerg. Hermed har vestjyderne mulighed for at følge op på torsdagens 4-1 sejr over Frederikshavn White Hawks:

- Det var dejligt, at Phillip Schultz fik scoret to gange i det tomme mål, efter at Frederikshavn havde taget målmand Tadeas Galansky ud for at satse i slutminutterne. Det er altid lækkert at lukke en tæt kamp og sikre sejren og de tre point, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy.

- Vi havde generelt initiativet og et spilovertag mod Frederikshavn, men vores udnyttelse af mulighederne var ikke god nok, så vi fik scoret for lidt. Men vi har samtidigt talt om, at vi havde forbedret os i forhold til ”trafik” og et blokeret udsyn foran deres mål og var samtidigt hurtige over de returpucke, som de gav.

Tuomas Vartiainen og Casey Gilling scorede til 1-0 og 2-0, mens Phillip Schultz som nævnt lukkede kampen med to mål.

- Vi har jo som altid talt om, hvad vi gjorde rigtigt og de udfordringer, som vi har. Når vi ikke scorer nok til at lukke kampene, er det jo ekstra nødvendigt at hindre modstanderne i at score. I de to sidste hjemmekampe, er der i alt scoret et mål mod os, så det er vi tilfredse med.

- Det er lykkedes for os at hindre modstanderne i at udnytte deres overtalssituationer, og det er vigtigt. Vi arbejder på at undgå at miste pucken på de kritiske steder. Og konklusionen er, at vi var til stede og klar fra start. Det er vigtigt for os, at vi kan spille på vores præmisser, fortsætter Energy-assistenten.

Rødovre Mighty Bull har spillet 23 kampe og er noteret for 13 point. Esbjerg Energy har 28 point efter 21 kampe.

- Når man har fulgt Rødovre, er det tydeligt, at de spillemæssigt har præsteret bedre end den 9. plads holdet har. De fik en vanskelig start med en skadet 1. målmand, men min konklusion er, at de spillemæssigt har præsteret bedre på det seneste end fra sæsonstart, forklarer den 54-årige dansk/canadier.

Aalborg Pirates måtte fredag ud i overtid og straffeslag, før en 2-1 sejr var sikret, og også SønderjyskE måtte midt i november tage hjem fra Rødovre med et 4-0 nederlag.

- Vi havde det fx lettere i den første kamp, der blev spillet i Rødovre og som vi vandt med 6-1, end vi havde hjemme mod ”Mighty Bulls”, hvor vi måtte nøjes med en 3-2 sejr. Alle kan slå alle i ligaen, så absolut intet er givet i aftenens kamp, slutter Erik Petersen.

Foto: Niels Husted 


Ingen tvivl om udfaldet - Esbjerg slog Rødovre med tenniscifre Tredje gang blev lykkens gang; 4-1 over Frederikshavn