Kamp tre i Metal Ligaens kvartfinaleserie mellem Esbjerg Energy og Odense Bulldogs står for døren. Den spilles i aften tirsdag kl. 19.00 i Spar Nord Arena i Odense efter en udebanesejr til begge mandskaber i de første to kampe.

- Jeg forventer, at kamp 3 i høj grad vil ligne de to første kampe. Det er nøjagtigt som forventet, når to ret lige mandskaber, nummer 4 og 5 fra grundspillet, mødes i et slutspil. Det er de små ting, som har været afgørende i de to første kampe, og det bliver det med stor sandsynlighed også i tirsdagens kamp, udtaler cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Indtrykket fra søndagens kamp er, at vi selv om vi gjorde meget rigtigt, så fik vi ikke scoret. Uden at score, er det ikke let at vinde ishockeykampe. Arbejdsindsatsen er godkendt. Spillet er godkendt. Disciplinen er også godkendt. Men vi manglede at score. Vi manglede skarpheden. Og uden den og målene er det svært at vinde.

Esbjerg Energy vandt fredag aften kamp 1 i Odense med 4-3. Odense Bulldogs vandt søndag med 1-0 i Esbjerg i en serie, hvor der spilles bedst af syv kampe.

- Ja nu er serien jo nulstillet og forvandlet til en bedst af fem serie. Status efter to kampe er, at vores defensiv har været god. Det kræver meget arbejde at etablere den. Vi skaber også målchancerne i de to første kampe. Det lyder let, men vi skal bare score på vores muligheder.

- Vi må gerne glædes over en sejr. Og være ærgerlige efter et nederlag. Men armene skal ned efter succeserne, for der venter en ny kamp. Og vi må ikke hænge for længe med næbbet efter nederlagene. Vi skal være klar til den næste kamp. Så mindsettet skal være på plads, understreger den 42-årige canadier fra Thunder Bay i provinsen Ontario.

Csanad Erdely blev dobbelt målscorer for Energy i den første kamp. Jeff King og Arturs Salija scorede hver et mål i Odense.

- Og selvfølgeligt kan vi vinde i Odense igen. Vi har vundet der de to seneste kampe. Både i grundspillet og i kamp 1, så det kan sagtens lade sig gøre. Men mandskaberne kender hinanden, så det bliver svært at overraske modstanderen. Så intet er afgjort før kampen, er slut.

- Odense spiller hjemme. De fik stjålet en sejr i Esbjerg og fik bekræftet troen på at vi kan besejres. Det bringer ny energi til dem. Vi er klar til at stjæle en ny sejr. Sådan er slutspil. Nummer otte kan pludseligt besejre nummer et fra grundspillet på fremmed is, så intet er afgjort før hornet, har lydt. Det bliver spændende, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


4. + 5. kvartfinalekamp venter i aften og søndag! GOALSHOW: SE MÅLET fra Esbjerg-Odense