Efter et vestjysk 2-1 nederlag søndag aften i Granly Hockey Arena bliver der som minimum behov for en sjette kamp i kvartfinaleserien mellem Esbjerg Energy og SønderjyskE. Den spilles i morgen tirsdag kl. 20.15 i Frøs Arena i Vojens:

- Jeg var ikke tilfreds efter søndagens kamp. Hverken med udbyttet, for vi ville gerne have lukket serien eller med vores indsats i kampen. Vi bar ikke nok til bordet og når man spiller en tæt serie, ikke mindst i et lokalopgør, vil den slags blive straffet og det blev vi søndag, konstaterede cheftræner Jason Jaspers efter at have sovet på resultatet.

- Vi førte serien, som spilles bedst af syv kampe, med 3-1 før søndagens kamp. Så SønderjyskE havde brug for en sejr, for at holde kvartfinaleserien ”i live”. Men siger altid, at den fjerde sejr er den vanskeligste. SønderjyskE bragte lidt ekstra. Og det formåede vi ikke at matche. Og det kan jeg på ingen måde være tilfreds med.

Oliver Kjær scorede Energys enlige mål efter godt to minutters spil af kamp 5 foran 3741 tilskuere i Granly Hockey Arena.

- Vi skaffede os selv muligheder for at score yderligere i søndagskampen, men dem fik vi ikke udnyttet. Man kan altid diskutere enkeltkendelser fra dommerne og den dobbelte udvisning er et eksempel herpå. Jeg vil dog nøjes med at konstatere, at fortiden ikke kan ændres, og at vi skal videre herfra, fortætter den 41-årige canadier fra Thunder Bay i den canadiske provins Ontario.

- Et af de steder, hvor vi skal forbedre os er på disciplinen. Man kan ikke dømme for dommerne, men spillerne kan undgå at give dem muligheden for at fløjte for en kendelse. Her skal vi stramme op. Generelt skal vi dog levere bedre i resten af serien, hvis vi skal videre. Ærmerne skal smøges op og arbejdshandskerne må på tirsdag aften i Vojens.

Endnu har ingen af de otte hold kvalificeret sig til semifinaleserierne i Metal Ligaen. Stillingen er 3-2 i alle fire serier, så der bliver spillet mindst seks kampe i alle kvartfinaleserier. Aalborg Pirates, Herning Blue Fox, Herlev Eagles og Esbjerg Energy har alle vundet tre kampe og har ”matchbold” tirsdag.

- Og den ”matchbold” har vi gode muligheder for at udnytte. Vi fører stadig serien og spillede en god kamp dernede fredag aften. Der er en del, som vi kan tage med fra den kamp. Vi holder stadig fast i rutinerne og vi har set video og haft en let træning, selv om der ikke er det store at lære om de andre hold, så langt henne i turneringen.

- Nu handler det blandt andet om viljen. Mindsettet skal på plads og vi bygger videre på de gode ting. Tingene som vi gjorde rigtigt. Vi holder fast i det positive og søger at finde det bedste frem i os selv som hold. Alle skal nu hvile lidt og så være klar til tirsdagens kamp 6 i Vojens. Vi vil meget gerne gentage fredagens sejr dernede, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted 


HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Esbjerg-SønderjyskE SønderjyskE leverede stærk udekamp og forlængede serien