I aften spilles de sidste kampe i dette års grundspil, og fredag påbegyndes slutspillet i Metal Ligaen. Esbjerg Energys sidste grundspilskamp er mod Aalborg Pirates og spilles i aften tirsdag kl. 19.00 i Granly Hockey Arena:

- Kampen byder på to mandskaber, med vidt forskellige udgangspunkter. Vi har sikret os fjerdepladsen i Metal Ligaens grundspil, for vi er fire point foran SønderjyskE på femtepladsen og kan heller ikke nå Odense Bulldogs, der er sikre på tredjepladsen. Så pointene betyder ikke det store for os, konkluderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Omvendt er afstanden mellem Aalborg og Herning tre point, så ”Pirates” kan med et nederlag i ordinær spilletid og en ”Blue Fox” sejr i ordinær spilletid sætte 1. pladsen overstyr, da Herning er bedst indbyrdes. Så der er stor forskel på de to holds udgangspunkt til kampen i aften.

Esbjerg Energy sikrede sig i weekenden 4. pladsen i grundspillet med en hjemmesejr på 7-4 over Odense Bulldogs fredag aften og en udesejr på 3-1 over Rungsted Seier Capital søndag eftermiddag. Aalborg Pirates stiller til kampen med sejre i de fire seneste kampe mod Rødovre, SønderjyskE og Herlev.

- Vi har spillet meget siden landsholdspausen og står overfor et intenst slutspil. Vi har i de seneste kampe måttet undvære spillere, så mange spillere har spillet meget og har fået et par småknubs. Det betyder, at vi må vurdere, hvem der skal spille og hvem som sidder over mod Aalborg, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy har haft det vanskeligt mod Aalborg Pirates. Fem gange har nordjyderne kunnet trække det længste strå og kan samtidigt glæde sig over at have sikret 14 ud af 15 mulige point mod vestjyderne i denne sæson. Samtidigt kan Aalborg med en sejr nå 100 point efter 48 kampe. Esbjerg Energy har efter 47 kampe 76 point.

- Vi har haft det vanskeligt mod Aalborg Pirates i denne sæson. Derfor giver det ro, at vi kan tåle at tabe stort til dem, uden det påvirker vores placering i tabellen. Det betyder ikke, at vi ikke ønsker at vinde, men at vi ikke er nødsaget til at satse vildt og sætte alt på et bræt i grundspillets sidste kamp kort før slutspillet.

- Vi står overfor et hårdt arbejdende Aalborg-hold. ”Pirates”-truppen er bred. De spiller klogt og disciplineret og de har gjort det godt i denne sæson, så det stiller krav til os, hvis vi skal matche dem. Vi skal arbejde hårdt, spille klogt og hjælpe hinanden, så er der mulighed for årets første sejr mod dem, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Esbjerg-Aalborg HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Rungsted-Esbjerg