Rungsted startede klart bedst, men Esbjerg kom godt igen i stærk anden periode. Til sidst måtte vestjyderne dog alligevel strække våben, da Rungsted vandt en jævnbyrdig kamp med 3-4 efter en straffeslagsafgørelse, hvor gæsterne scorede på samtlige tre forsøg.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 3–4 (0-2, 3-0, 0-1, 0-0, 0-1) GWS

Rungsted startede klart bedst, men Esbjerg kom godt igen i stærk anden periode. Til sidst måtte vestjyderne dog alligevel strække våben, da Rungsted vandt en jævnbyrdig kamp med 3-4 efter en straffeslagsafgørelse, hvor gæsterne scorede på samtlige tre forsøg.

Der var sæsonåbning på live-TV, da Esbjerg hjemme i Granly Hockey Arena tog i mod Rungsted, der stadig er regerende mestre, da der som bekendt ikke blev kåret en mester i den forgangne sæson grundet corona-nedlukningen.

På begge mandskaber var der både masser af kendte ansigter og masser af nye ansigter. Esbjerg havde tilmed også et nyt ansigt på trænerbænken, hvor Jason Jaspers har taget over for Mark Pederson. Mon ikke det var med en vis spænding, at den grønne coach gik ind til sin første betydende kamp som træner?

Spænding eller ej, så havde Jaspers i hvert fald gode kort på hånden, da Esbjerg til aftenens kamp stillede i noget nær stærkeste opstilling, da kun unge Jonas Christensen, Victor Sand og Carl Winding ikke havde fundet vej til vestjydernes formationer. Rungsted skulle kun se bort fra Gustav Green.

Målmandsduellen stod mellem Thomas Lillie og Christopher Nihlstorp.

Rungsted tog teten med stærk åbningsperiode

Gæsterne sendte et stærkt signal fra indledningen af første periode, hvor man hurtigt satte sig på tingene. Man var ganske enkelt værterne overlegne rent spillemæssigt og kørte i det hele taget i et højere gear end vestjyderne.

Esbjerg forsøgte at arbejde sig ind i kampen og kom momentvist lidt bedre med, som man kom ud over de første fem spillede minutter. Dette ændrede dog ikke på det overordnede indtryk af, at Rungsted var det klart mest toneangivende mandskab.

Tim Daly fik testet Thomas Lillie med et godt forsøg fra distancen efter otte minutters spil og i den efterfølgende sekvens mærkede Esbjerg igen konsekvensen af at halte bagefter, da Brady Shaw fik raget en dum hooking-udvisning til sig i egen zone.

Værterne arbejdede dog godt i undertal efterfølgende, hvor især Craig Puffer gik forrest for vestjyderne. Faktisk var amerikaneren ved at får skabt en stor chance til Esbjerg, da han utrætteligt jagtede pucken dybt i Rungsteds zone. Men det blev ved lige ved og næsten for Esbjerg.

Det gjorde det til gengæld ikke for Rungsted, der slog til et minuts penge efter at Esbjerg var blevet fuldtallige. Scoringen til 0-1 var en sand perle af Rasmus Andersson, der ufortrødent og uhindret gik lige igennem Esbjerg-defensiven og rundede Lillie, inden pucken blev sendt i nettet. Fornem solo-præstation af Rungsted-forwarden.

Søren Nielsen tegnede sig for et af Esbjergs bedste forsøg i åbningsperioden, da han kort efter Rungsteds føringsmål fulgte op på en retur fra Christopher Nihlstorp, der dog fik afværget.

Nordsjællænderne trak en udvisning for forsinkelse af spillet efter 13 minutter og Esbjerg havde da også god fart i power play-spillet efterfølgende, men det var som om den sidste aggressivitet og fandenivoldskhed manglede hos vestjyderne.

Godt to minutter før pausen slap Esbjerg af sted i en to mod en-situation, hvor Andreas Grundtvig valgte at forsøge sig med en pasning, selvom han selv synes at have en åben motorvej foran sig ned mod Christopher Nihlstorps mål. Pasningen løb ud i sandet, til stor fortvivlelse for hjemmepublikummet.

Fortvivlelsen hos de fremmødte i Granly Hockey Arena blev ikke mindre, da Nichlas Hardt sekvensen efter viste forskellen på de to holds effektivitet og kyniske, da han gjorde det til 0-2 og fordoblede gæsternes føring. Ufortjent var det ikke. Rungsted havde mere fart i skøjterne og ville det ganske enkelt mere i de første 20 minutter.

Esbjerg som forvandlede i anden periode

Hjemmeholdet kom langt bedre ud til anden periode, hvor man kun behøvede 30 sekunder, for at sende et signal til gæsterne. Jeppe Vinther opsnappede en puck på blue line, som gæsterne forsøgte at sende ud af kommunen og efter et fikst træk og en god pasning endte pucken hos Craig Puffer, der trykkede resolut af tæt under mål.

Der var i det hele taget tydelig forskel på Esbjergs spil og indgangsvinkel, der nu var langt mere nærgående og direkte; endeligt så man noget af den aggressivitet, som man havde savnet hos værterne i første periode.

Det spillemæssige overtag gav pote til hjemmeholdet efter præcist fem minutters spil. Rasmus Bjerrum støbte kuglerne og Christian Wejse blev noteret scoringen efter en lidt spøjs situation, hvor Wejse så ud til at snuble i afslutningsøjeblikket, men altså alligevel formåede at snyde Christopher Nihlstorp i målet. 1-2 på tavlen og gæsternes føring var halveret.

Esbjergs Craig Puffer arbejdede stærkt i begge ender af banen og den lille vævre amerikaner var i det hele taget blandt Esbjergs bedste på dagen. Amerikaneren arbejdede godt i både i over- og undertal og synes at falde godt ind i samarbejdet med Charles Corcoran og Felix Scheel, som fik skabt flere gode muligheder, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Da Søren Nielsen også fik testet stolpen lå det lidt i luften, at Esbjerg nærmede sig en udligning.

Den kom da også et par minutter senere, da gæsternes Mathias Persson sad udvist for en hooking. 19 sekunder var alt Esbjerg behøvede, før Jeppe Vinther havde sendt et projektil fra blue line helt op i krogen til 2-2. Dermed blev Esbjerg belønnet for den aggressive og offensive attitude, hvor man nu agerede meget længere fremme på banen og tilmed lå meget tættere på Rungsted-spillerne, der dermed ikke fik nær så meget tid og plads at arbejde med, som de havde haft i første periode.

Vestjyderne havde så absolut kampens momentum nu, hvor både Felix Scheel og Charles Corcoran havde giftige forsøg hen imod anden periodens slutfase. Men et par gode redninger af Christopher Nihlstorp kom i vejen.

Selvsamme Christopher Nihlstorp måtte til gengæld kapitulere efter 18 minutter, da Rasmus Bjerrum, med et stærkt forarbejde, vandt pucken bag Rungsteds mål og serverede den på et sølvfad for Brady Shaw, der let scorede til 3-2 og altså dermed bragte Esbjerg foran for første gang i kampen.

Rungsted-hold i modvind fremtvang overtidsafgørelse

Esbjerg fortsatte umiddelbart, hvor det havde sluppet i anden periode og satte tidligt i tredje periode igen Rungsted under pres.

Men trods solidt vestjysk overtag, så formåede Rungsted alligevel at få udlignet efter 10 minutters spil, hvor et snedigt Rasmus Anderson-forsøg fra distancen fik lov til at gå hele vejen.

To minutter senere fik Esbjerg annulleret en scoring, da dommeren mente at pucken var blokeret. Den så dog umiddelbart ud til at være fri, da fløjten lød.

Sekvensen efter sendte Esbjerg et forsøg på indersiden af stolpen, hvor pucken efterfølgende dansede på langs med mållinjen.

Tim Daly måtte bruge en nødbremse, for at stoppe Brady Shaw efter 14 minutters spil og i power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning, ja der blev Rungsteds zone nærmest forvandlet til et skydetelt, hvor den ene puck efter den anden fløj om ørerne på Christopher Nihlstorp.

Rungsted slap dog med skrækken, trods yderligere to giftige forsøg fra Brady Shaw og Christian Wejse i slutfasen og en skudstatistik, der for tredje periode sagde 21-8 i Esbjergs favør.

Kampen gik dermed i overtid. Men trods gigantiske chancer til hhv. Rungsteds Rasmus Andersson og Nikolaj Rosenthal samt Esbjergs Jannik Christensen, så blev der ikke scoret i overtiden, hvor de to keepere virkeligt viste deres format.

I straffeslagsafgørelsen scorede både Tim Daly, Rasmus Andersson og Alex Wideman for Rungsted, som dermed kunne sætte et ekstra point ind på kontoen.

Esbjerg Energy valgte #24 Rasmus Bjerrum til kampens spiller.


Energy tager imod Eagles i aftens kamp Sæsonpræmiere i Granly Hockey Arena