FREDAG AFTEN BYDER PÅ EN FRISK START - FOR ESBJERG ENERGY.

En ny sæson i Granly Hockey Arena starter imorgen fredag d. 18/9 kl.19.30, når Esbjerg Energy tager imod Rungsted Seier Capital i Metal Ligaen. Og det bliver samtidigt med en ny mand i chefstolen med canadiske Jason Jaspers som cheftræner.

- Jeg er spændt på premieren, nøjagtigt som alle andre på og omkring holdet er. Træningskampene er forløbet OK, men én ting er træning, turnering er noget helt andet. Og selv om jeg er tilfreds med træningskampene, skal vi hæve niveauet. Og som sagt: Alle er spændte og glæder sig til fredag aften, fortæller Jason Jaspers.

- Vi har brugt træningskampene og træningerne til at lære spillerne hvordan de udfylder rollerne i det nye system. Og samtidigt er jeg i gang med at sammensætte kæderne rigtigt. Vi har vundet en del træningskampe, og kun tabt kampen i Rødovre. Men der leverede vi i perioder en af vores bedste præstationer.

- Holdet blev ramt af udvisninger i Rødovre. Og det er altid vigtigt at fastholde disciplinen. Disciplin er ofte afgørende i ishockey, og jeg håber og tror vi som hold har lært af fejltagelserne. Vi skal holde fast i gameplanen og fortsætte med at spille efter planen, understreger den 39-årige canadier fra Thunder Bay i provinsen Ontario.

I testkampene har Esbjerg Energy besejret SønderjyskE to gange og vundet én gang over Herning. Det eneste nederlag var mod Rødovre, som hjemme vandt 4-3.

- Jeg har benyttet de sidste dage til at se lidt video af Rungsted. Specielt to af Rungsted-kæderne falder i øjnene og holdet er generelt godt. Rungsted har udviklet sig til et tophold og det er bydende nødvendigt at vi møder dem med respekt, fortsætter Energy-coachen. I Esbjerg kigger vi selvfølgeligt på modstanderens stærke og svage sider, og tilpasser detaljer efter det. Men udgangspunktet er stadig, at vi skal fokusere på os selv og de forhold, som vi selv kan påvirke. Den enkelte spiller skal præstere, og vi skal præstere som hold.

- Vi har ændret lidt på spillestilen i forhold til de foregående år. Arbejdet med detaljerne fortsætter naturligvis, og jeg er glad for den indsats, som jeg har set indtil nu. Spillerne skal fortsætte det arbejde og fortsat gøre sig fortjente til den istid de ønsker, slutter Jason Jaspers.

Ishockey opleves bedst i hallen, men TV2 Sport sender Hockey Night fra kampen mellem Esbjerg Energy og Rungsted Seier Capital direkte fra Granly Hockey Arena med start fra kl.19.20.


Rungsted trak længste strå i sæsonåbneren efter straffeslagsafgørelse Esbjerg slog SønderjyskE igen og hentede den tredje af fire mulige testsejre