Fredag kl. 19.30 er der igen hockey i Granly Hockey Arena, når Esbjerg Energy tager imod SønderjyskE i Metal Ligaen. En kamp, som byder på mange folk på lægterne:

- Det er altid godt med fyldte tribuner. Det gør en forskel for os og vi håber alle på stor opbakning. Det har vi ofte haft mod SønderjyskE, og det gentager sig fredag, hvor der snart er meldt udsolgt. Vi spiller på hjemmebane og vil gerne holde konkurrenterne bag os i tabellen. Så det bliver vigtigt, understreger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi taler om to formstærke mandskaber og måske de to mest formstærke hold i ligaen. Både SønderjyskE og Esbjerg har hentet mange point på det seneste. Holdene fungerer, har fundet melodien og rytmen og er i topform, så ingen kan tage noget for givet. Heller ikke i denne kamp.

Et kig på de seneste fem kampe afslører, at både SønderjyskE og Esbjerg Energy har vundet fire af de seneste fem kampe og sikret 12 af 15 mulige point. SønderjyskE har spillet 43 kampe og har sat 80 point ind på kontoen. Esbjerg Energy har 77 point efter 44 kampe.

- SønderjyskE er dygtige. Det skal man ikke se ret meget video for at konstatere. De har fundet en recept, som er rigtig for dem. De er hurtige, de er fysisk stærke og peaker på det rigtige tidspunkt. De har, lige som os, på det seneste hentet en lang række sejre, og de to hold er sammen med Herning bejlere til Top2, så der er meget på spil.

- Den tidligere Sønderjyske-træner, Mario Simioni, byggede allerede fra sæsonstart et stærkt hold op. Et hold med sunde værdier. Kredit til ham. Efter hans exit har Anders Førster og Casper Stockfisch formået at tilføre nye impulser. De to skal også have stor kredit. Holdet har fundet melodien og fungerer, så det bliver svært, understreger Energy-coachen.

Esbjerg Energy har haft det vanskeligt SønderjyskE i Vojens, hvor det er blevet til nederlag på 3-1, 7-0 og 4-3. I Granly Hockey Arena har vestjyderne vundet med 2-1 efter straffeslag og med 13-3.

SønderjyskE stiller til kampen med en frisk 5-1 sejr over Herlev. Energy-spillerne tabte deres seneste kamp hjemme mod Aalborg med 2-1 i en kamp, hvor Esbjerg-træneren var mere tilfreds med indsatsen end med udbyttet.

- Det beskriver vist meget godt, hvordan jeg oplevede kampen. Nogle gange taber man, selv om man fortjente sejren. Og sådan var det tirsdag. Vi gjorde mange ting rigtigt og spillede en rigtig god kamp. Georg Sørensen i Aalborg-målet var fantastisk og man skal score for at vinde.

- Men jeg er ikke bekymret. Vi har været effektive på det seneste og jeg ser ingen grund til at tro vi pludseligt ikke kan score. Målmænd kan godt stjæle en sejr og det tror jeg var det der skete. Vi spillede godt mod et godt hold og tabte, så nu skal vi videre, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


SønderjyskE vandt slaget om Sydjylland GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Aalborg