Den kommende weekend vil igen blive kompakt for spillerne hos Esbjerg Energy. I aften kl. 19.30 gæster vestjyderne VinMedKant Arena i Odense, hvor de lokale ”Bulldogs” tager imod, og søndag kl. 15.00 gæster Rungsted Seier Capital igen Granly Hockey Arena i Esbjerg.

- Vi kan godt lide at spille kampe. Det kan spillerne og det kan folkene omkring holdet. Det er en måde at komme lidt i slutspils-mode på, for kampene ligger lidt som i Playoff, med én fridag mellem kampene. Det er en måde at finde rytmen, som skal benyttes i slutspillet, på, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Esbjerg Energy har mødt Odense to gange i denne sæson. I oktober sejrede ”Energy” med 2-1 på Fyn, og i november blev det til en 8-1 sejr hjemme i Esbjerg.

- Det skal ikke tillægges for stor betydning. Der er skiftet meget ud på Odense-holdet på det seneste og det betyder ofte, at holdet kommer styrket ud af situationen. Ikke kun fordi omgivelserne ofte undervurderer et hold, hvor der er skiftet ud, men mere fordi, at det fremkalder en desperation og mulighed for at ”give los”.

- Derfor må vi ikke tage noget for givet. Alle hold, også Odense, skal respekteres, for hvis man ikke bibeholder fokus og koncentration går det galt. De vil sikkert have en følelse af ikke at have noget at tabe, at være et nyt og forandret hold og være startet på en frisk, så vi skal være klar, fortsætter Energy-coachen.

Skader har i de seneste uger i højere grad end tidligere påvirket cheftræner Jason Jaspers arbejdsvilkår hos Esbjerg Energy. Specielt i kampene mod SønderjyskE før nytår var truppen præget af afbud, men skader er et arbejdsvilkår, mener canadieren:

- Skader er aldrig velkomne. De forstyrrer vores forberedelse, men der er altid to sider af medaljen. Førstevalget til en plads på holdet kan ikke spille, og det er ikke optimalt. Omvendt får en ny spiller chancen for at markere sig, og muligheden for at hente vigtige erfaringer. Og det er positivt.

- Konkret har skaderne betydet, at der skal omorganiseres i kæderne og nye formationer skal spille over-og undertal. De uventede chancer motiverer spillere, giver dem tro på tingene og egne muligheder. Det gør dem dygtigere. Derfor har vi et positivt fokus, et fokus på det vi kan påvirke og vi glæder os over, at mange byder ind, forklarer Energy-coachen.

Generelt har Esbjerg-holdet dog i opstartsfasen været forskånet for for mange skader, der holdt nøglespillerne ude.

- Det er svært at udfylde nye roller. Men sådan er ishockeyen. Spillere kan blive skadet, og sådan er det bare. Forandringerne kan være med til at skabe dynamik i truppen og de må aldrig blive en undskyldning for manglende præstationer. Så vi arbejder ufortrødent videre og tror på mulighederne, slutter Jason Jaspers.

Esbjerg Energy er nummer tre med 60 point efter 29 kampe. Odense er nummer 9 med 21 point efter 32 kampe.

Foto: Niels Husted


Revanche og kampen om andenpladsen Stærkt Rungsted-power play sikrede fortjent sejr på Vestkysten