I en intens kamp med højt tempo og masser af nerve, samt to fejlfrie målmandspræstationer, sikrede et stærkt Rungsted-power play en ganske fortjent sejr til gæsterne, der især havde en fremragende målmand at takke for sejren.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

Sæsonens tredje opgør mellem Rungsted og Esbjerg udspillede sig tirsdag aften i Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg tog imod de forsvarende mestre til en direkte duel om Metal Ligaens øjeblikkelige andenplads.

Til kampen måtte Esbjerg undvære Cam Knight, Jeppe Vinther og Mikkel Rask Nielsen, mens Rungsted, der kunne give debut til Hampus Gustafsson, stillede uden Mathias Røndbjerg, Carl Almlund og Mathias Hansen.

Målmandsduellen stod mellem Mads Søgaard og Christopher Nihlstorp.

Forud for kampen blev Brady Shaw kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Rungsteds power play lynede, da gæsterne tog føringen

Kampen startede i et ganske højt tempo, hvor begge hold spillede friskt til og havde god fart i pasningsspillet. Det var værterne, der først fik kombineret sig frem til en farlig chance, da Charles Corcoran og Anders Koch med en dobbeltchance fik testet Nihlstorp efter tre minutter.

Esbjerg fortsatte herfra de gode takter og efter fem minutter var der igen fare på færde foran gæsternes mål, da Christisn Wejse simpelthen overløbede Rungsteds defensiv ude på flanken og sendte en pasning ind foran mål, til en helt fri David Madsen. Men desværre for Esbjerg, så kom pasningen i omkring en halv meters højde og Madsen havde derfor svær ved at omsætte den til scoring.

Rungsted var til tider pressede af Esbjerg, der lå langt fremme på banen og således ikke levnede nordsjællænderne megen tid til at træffe beslutninger. Vestjyderne synes også at sidde på gæsterne rent fysisk. I hvert fald var det hjemmeholdet, der kom bedst ud af langt de fleste nærkampe.

Gæsternes første større mulighed tegnede Alex Wideman sig for efter otte minutters spil, da han bød ind med et friskt forsøg fra mellemdistancen, et forsøg som Søgaard dog greb ud.

12 minutter inde i perioden kombinerede Craig Puffer og Søren Nielsen sig igennem gæsternes defensiv og kom begge frem til afslutninger, som Nihlstorp dog tog sig sikkert af.

Kampens første udvisning faldt efter 15 minutters spil og den stod der Esbjerg på. Det var David Madsen, der måtte til afkøling for en holding. Halvandet minut senere havde gæsterne taget føringen, da Charlie Sarault blev sat perfekt op til afslutning af Tim Daly og eksekverede fra en halvspids vinkel. 0-1. Scoringen faldt reelt set i fem mod tre, da en Esbjerg-spiller kort forenden havde måttet smide en brækket stav fra sig og derfor ikke kunne stille meget op overfor det giftige Rungsted-power play.

Ovenstående power play fik chancen igen kun 26 sekunder senere. Dette efter en situation hvor Jannik Christensen, under voldsomme Esbjerg-protester, indkasserede en udvisning for interference. Gæsterne virkede ligeglade med Esbjerg-spillernes utilfredshed og viste i stedet effektivitet og kynisme fra øverste hylde, da Alex Wideman satte Nikolaj Rosenthal op til afslutning efter nogenlunde samme koncept som ved gæsternes føringsmål.

Første periode sluttede dermed 0-2 og godt hjulpet på vej af et par overtalssituationer, så var det gæsterne, der talte flest afslutninger. Frem til de to power play-mål havde Rungsted-afslutningerne dog ikke været vanvittigt farlige og det afslutningsmæssige overtag ændrede ikke på det overordnede indtryk af, at Esbjerg havde været mindst lige så gode som gæsterne i åbningsperioden. Sune Hjulmand sluttede perioden af med et forsøg på stolpen, inden de to hold kunne nyde pauseteen.

Esbjerg manglede marginalerne i stærk Rungsted-periode

Gæsternes Bertram Jelert blev efter et minuts penge udvist i to minutter for en cross-checking, der ikke var verdens største. Men dømt blev den og Esbjerg kunne rulle overtalsformationerne ud for første gang denne aften. Værterne fandt og aldrig melodien i power playet, som var ganske harmløst.

Tilbage i spil fem mod fem overtog Rungsted initiativet og satte sig på kampens momentum. Esbjerg haltede ved flere lejligheder efter gæsterne, der havde masser af spil i Esbjergs zone. Der skulle da også en hurtig spilvending til, før man noterede sig Esbjergs første store chance i perioden. Brady Shaw firsttimede på en glimrende pasning og kun en fremragende redning af Nihlstorp forhindrede vestjysk reducering.

I samme sekvens fik gæsternes Jacob Gammelgaard raget en udvisning til sig for cross-checking. Hvor Esbjergs første power play var tandløst, så var der væsentligt mere bud efter et Esbjerg-mål i anden omgang. Davis Vandane med en afslutning på stolpen og David Madsen med en stor chance tæt under mål vidnede herom.

Netop som man rundede periodens halvvejsmærke måtte Esbjergs Brady Shaw begive sig mod omklædningsrummet. Canadieren kunne dog vende tilbage til sine holdkammerater omkring fem minutter senere.

Nikolaj Rosenthal havde efter 14 minutters spil periodens nok største chance, da han løb fra Esbjergs defensiv og derfor var helt alene med Mads Søgaard, der dog leverede en fornem redning på den rutinerede Rungsted-forwards afslutning. Øjeblikket efter testede Esbjergs Charles Corcoran stolpen bag Nihlstorp i modsatte ende. Jo, det var i sandhed en periode med liv i, som de to mandskaber havde gang i.

Esbjerg skabte problemer for sig selv mod slutningen af perioden, da man fra flanken sendte pucken ind i skøjterne på Søgaard i eget mål. Rungsted forsøgte naturligvis at slå kapital af situationen og Esbjerg kom her så meget på hælene, at Sune Hjulmand begik en tripping i bestræbelserne på at holde gæsterne fra fadet.

Rungsted kunne altså igen forsøge sig i power play. Men trods et solidt spillemæssigt overtag, så fandt gæsterne ikke den afgørende åbning denne gang. Nordsjællænderne var dog overordnet set bedst kørende i anden periode, hvor det ikke have været ufortjent med endnu en scoring til gæsterne. Omvendt havde Esbjerg også et par gode tilbud, men savnede med et par stolpeskud de sidste marginaler og den afgørende præcision.

Esbjerg pressede på, men Rungsted stod imod

Skulle Esbjerg tilbage i kampen, så kom der en glimrende mulighed tre minutter inde i tredje periode, hvor værterne fik en gratis chance i power play, da Rungsteds Alex Wideman fra egen zone sendte pucken ud på tribunerne.

Esbjerg fik sig hurtigt etableret i Rungsted zone, men gæsternes box play arbejdede forbilledligt og formåede at holde Esbjergs afslutninger ude på de gode vinkler, hvor Nihlstorp kunne tage sig af dem.

Hjemmeholdet gik næsten direkte fra power play til box play, da Simon Grønvaldt måtte til afkøling for en hooking i det femte minut. Men for en sjælden gangs skyld var gæsternes overtalsspil relativt ufarligt.

Gæsterne fik dog chancen igen efter 11 minutters spil, da tilbagevendte Jannik Christensen tog sin anden udvisning i kampen. Kort tid herefter udgik den ene hoveddommer med en skade, hvorfor kampen blev spillet til ende med kun én hoveddommer på isen.

I power playet der fulgte i kølvandet på ovenstående udvisning var Rungsteds velsmurte førstekæde tæt på at komme på måltavlen, da Marcus Olsson kom frem til et godt tilbud. Men Søgaard var på sin plads i Esbjerg-målet og tog i det hele taget godt fra denne aften.

Værterne fik etableret et massivt pres i Rungsteds zone mod periodens slutning, hvor man satte sig fuldstændigt på spillet. Dette fremtvang en udvisning til gæsternes Jacob Gammelgaard, der med 2:12 tilbage på uret måtte til afkøling i et par minutter for anden gang i kampen.

Esbjerg-træner Jason Jaspers udbad sig herefter en timeout og få sekunder efter at spillet var blevet genoptaget blev Mads Søgaard erstattet af en ekstra markspiller. Lige lidt hjalp det dog for vestjyderne, der ikke formåede at få scoret mod et fokuseret og hårdtarbejdende Rungsted-mandskab.

Kampen bød på masser af istid til gæsternes stærke førstefemmer og vil desuden blive husket for to fejlfrie målmandspræstationer. Nihlstorp var fremragende for gæsterne og det samme var Søgaard i Esbjergs bur. Sidstnævnte blev ganske vist passeret to gange, men Søgaard kunne intet stille op i forbindelse med Rungsteds to overtalsmål, hvor han var helt og aldeles chanceløs. Søgaard sluttede da også kampen med en redningsprocent på 94. Hampus Gustafsson debuterede i gæsternes fjerdekæde, uden at gøre det helt store væsen af sig i sin debutkamp.

Esbjerg Energy kårede #65 Christian Wejse til kampens spiller.

Kompakt weekend - 2 kampe på 3 dage STREAM: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital