Så er der igen hockey i Granly Hockey Arena, når Esbjerg Energy tirsdag kl. 19.00 tager imod Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaen.

- Hvis man har fulgt med. vil man bemærke, at Frederikshavn tabte deres seneste kamp mod SønderjyskE ret klar, men også at ”White Hawks” før den kamp havde en fantastisk stime med seks sejre i træk. Så de har leveret på det seneste, fastslår cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Frederikshavn er lige nu ligaens mest formstærke mandskab. Og sejre giver selvtillid. Når et hold vinder, giver det også tro på holdet og holdkammeraterne. Så ved spillerne, hvad der skal til for at lykkes og man må sige de virkelig har spillet flot. De har skabt succes.

Frederikshavn White Hawks tabte den seneste match til SønderjyskE med 7-2 og har 23 point efter 22 kampe.

Esbjerg Energy har også spillet 22 kampe og har sikret 32 point. Vestjyderne tabte også den seneste match. Det var med cifrene 4-2 til Herning Blue Fox.

- Jeg vil gerne rose mine egne spillere for at følge game-planen i Herning. Vi spillede som vi skulle, hvis vi med den nuværende trup skulle have muligheder for point i Herning. Jeg kan lide hvad jeg så og det er svært at bebrejde spillerne noget med den nuværende trup.

- På denne tid af året florerer der jo sygdom, og når smitten først spredes i en trup, springer den fra spiller til spiller. Når vi så samtidigt er flere langtidsskadede spillere i truppen, giver det ret god plads på udskiftningsbænken. Det bliver svært at finde rytmen på et hold med mange udskiftninger, forklarer canadieren.

Esbjerg Energy besejrede i september Frederikshavn White Hawks med 6-2, men måtte se sig besejret med 5-3 i oktober.

- Mange ting er faldet på plads for Frederikshavn på det seneste. Målmand Tadeas Galansky formår at lukke af og stjæle point fra modstanderne når han kommer i gang. Når kæderne så også finder melodien, er det fantastisk hvad der kan lykkes for dem. Det må vi stoppe.

- Men vi ved, at vi også mod Frederikshavn vil skulle undvære spillere. Vi vil igen have en smal trup. Sidst måtte vi supplere med spillere fra 1. division, da vi spillede i Herning, hvor vi var med til det sidste. Men der var meget vi lykkedes med trods svære odds. Lad os nu se. Måske er nogen raske, så jeg er positiv og optimist før hjemmekampen, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Esbjerg vandt tæt og underholdende affære i overtid GOALSHOW: Se målene fra Herning-Esbjerg