Søndag kl. 17.00 er der igen ishockey i Granly Hockey Arena, når Esbjerg Energy tager imod Herlev Eagles i Metal Ligaen.

- Alle point er vigtige, men vores mål er klart. Vi skal vinde hjemmekampene i Granly Hockey Arena. Og helst have nogle point på udebane. Vi var foran med 3-1, da vi i sidste uge var i Herlev, men vi holdt ikke fast, smed sejren og endte uden point, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy. Vi havde en god mulighed for at hente en udesejr og fastholde den gode stime. Jeg vil gerne anerkende Herlevs præstation i den kamp og give dem kredit for indsatsen. De greb chancen, da vi lukkede dem ind i kampen. Det burde vi ikke have gjort.

Esbjerg Energy tabte kampen i Herlev med 6-4, men revancherede nederlaget i den københavnske forstad, da Frederikshavn White Hawks tirsdag blev besejret med 4-3 i Esbjerg. Med sejren har vestjyderne hentet 10 af 15 mulige point i de seneste fem kampe.

Herlev har vundet de tre seneste kampe mod Rødovre, Esbjerg og senest Aalborg, der blev besejret med 4-3 i det nordjyske. ”Eagles” har kunnet føje ni point til ”regnskabet” i de seneste fem kampe.

- Når man spiller hjemme, er man mere komfortabel. Man har hovedparten af fansene ”i ryggen”. Man har undgået busturen og stiller veludhvilet i den hal man træner i. Man skifter sidst, kender isen og banens størrelse og har tilpasset spillestilen til hallen, så man har alle fordelene hjemme, fortsætter canadieren. Men vi må ikke tage noget for givet og slet ikke mod Herlev. Det er et godt hold med større bredde end tidligere. De leverer og gør det godt. Vi var måske uheldige og havde ”stolpe ud” derovre, og så gik det galt. Men ”Eagles” slår alle, senest topholdet Aalborg, så vi skal være klar og holde fokus kampen igennem.

De fire første kampe mellem Esbjerg og Herlev er endt med hjemmesejre. Energy har vundet 5-3 og 4-0 i Esbjerg. Eagles har vundet 3-2 og 6-4 i Herlev.

Esbjerg Energy har spillet 35 kampe og kan glæde sig over 56 point. Herlev Eagles har spillet 34 kampe og er noteret for 42 point.

- Tabellen fortæller om en tæt liga, og det bekræftes af, at alle slår alle. Topholdet Aalborg tabte senest hjemme til Herlev. Så selv om et hold har lidt færre point, er det ikke let. Tag et kig i tabellen. Ingen hold er sat af og både Rødovre, Frederikshavn og Herlev spiller gode kampe. Og alle bliver indimellem overraskede i kampene mod dem. Jeg er glad for pointene i tirsdags mod Frederikshavn. Vi slap gaspedalen mod dem, genfandt ikke helt rytmen og lukkede dem ind, men reddede pointene. Vi slap også gassen i Herlev. Opgaven er at holde fokus hele kampen og ikke slappe af selv hvis vi kommer foran. Det er opskriften på succes, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Seldrup lukkede af, da Esbjerg slog Herlev GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn