Der venter en ny god udfordring når Esbjerg Energy i morgen fredag kl. 19.30 gæster Kvik Hockey Arena i Metal Ligaen, hvor Herning Blue Fox tager imod.

- Det er en stor udfordring og en svær opgave mod et dygtigt hold, så det bliver bestemt ikke let. Et kig ned ad spillertruppen viser tydeligt, at Herning råder over mange dygtige spillere. Men vi glæder os til opgaven og ser det som en god udfordring på nuværende tidspunkt, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy.

- Jeg oplever, at Herning-holdet efter en svær start har hævet bundniveauet og er blevet mere konstante end tidligere. Udefra ser det ud som om, holdet er inde i en god periode. Men alle har udfald og alle hold taber til alle i Metal Ligaen, så der er altid noget at spille om og vi er bestemt ikke uden chance.

Herning Blue Fox har spillet 20 kampe og har i alt 41 point. Midtjyderne har i de seneste fem kampe hentet 13 point og har kun sat to point til mod Rødovre. Esbjerg Energy har spillet 21 kampe og er noteret for 32 point. I de seneste fem kampe har vestjyderne sikret sig 9 af 15 mulige point.

- Så vi møder et Herning-mandskab, med stor bredde og fire stærke kæder. Men samtidigt et hold, som kan udvikles yderligere. De har et kæmpe potentiale og spillere med mange kvaliteter. Men samtidigt er kampen en god opgave for os. En mulighed for at skabe et resultat på udebane mod et tophold. Det ville være godt med en sejr.

- Jeg synes, at vi som hold er på rette vej. Og mod en vanskelig modstander som et formstærkt Herning-hold, har vi som hold mulighed for at bekræfte, vi er på rette vej. Det gjorde vi ude mod Aalborg for en måned siden, og det ville være rart at gøre igen i Herning fredag aften, understreger Energy-assistenten.

Esbjerg Energy stiller til kampen i Herning med en frisk 5-2 sejr over Rungsted i bagagen. Herning Blue Fox besejrede Herlev med 5-0 og har vundet de tre seneste kampe.

Vestjyderne har tabt de to første kampe mod midtjyderne i denne sæson. Det skete med 3-1 hjemme i Esbjerg og 4-2 i Herning.

- Vi fortsætter arbejdet med at tilføre mandskabet kontinuitet. Vi har fået forlænget aftalen med Brandon Magee, som har gjort det godt, og afklaringen er med til at skabe ro på holdet. Jeg synes vi formår at lægge lidt på dag for dag, så vi er på vej i den rigtige retning.

- Hjemme i Granly Hockey Arena er vi blevet mere effektive i vores spil, synes jeg. Og jeg mener, at vi har fundet noget af det stabilitet, som vi har savnet på udebane. Vi skal blive bedre til at eksekvere vores gameplan, ikke mindst på fremmed is, slutter Erik Petersen.

Foto: Niels Husted


GOALSHOW: Se målene fra Herning-Esbjerg GOALSHOW: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital