Esbjerg Energy burde have troen på sig selv, når vestjyderne i aften kl. 19.00 efter en kamppause tager imod Aalborg Pirates i Granly Hockey Arena. Fem gange har de to mandskaber mødtes i Metal Ligaen og fem gange er det blevet til vestjysk sejr, ligesom Energy eliminerede Pirates i den ene semifinale i Final 4.

- Først og fremmest ser jeg frem til, at vi igen spiller om noget. Vi har vel næsten haft 12 dages kamppause og vi træner for at spille kampe. Vi glæder os helt klart til igen at spille kamp om tre point. Så det er et motiveret, men også udhvilet Energy-mandskab, der er klar til Aalborg, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Aalborg har vi jo mødt flere gange, så jeg tror ikke, at nogen af holdene vil blive mødt af overraskelser. Vi har spillet mod Aalborg seks gange indtil nu, så man kan sige, at vi kender hinandens kvaliteter. Måske har vi lidt ”rust”, som vi skal have ”banket af”, men vi respekterer klart deres kvaliteter.

Esbjerg Energy har sejret med 5-2, 5-4, 5-1, 4-2 og 5-3 over Aalborg Pirates i Metal Ligaen.

- Og de resultater tror jeg, kan være med til at motivere Aalborg ekstra. Jeg forventer, at de vil komme ”flyvende” fra start og lægge pres på os. De vil ”slås” for at bryde stimen og vi ved alle, at hver kamp er en ny kamp, fortsætter Energy-coachen.

- Vi må ikke ”hvile på laurbærrene”. Vi ved, hvad der kræves i denne liga og det skal vi være klar til at levere. Det bliver ikke let, men kræver, at vi skal respektere dem, arbejde stenhårdt og disciplineret og have det rette fokus, hvis vi skal sikre de tre point, for de er dygtige.

Aalborg Pirates stiller til kampen i Esbjerg med en dugfrisk 5-4 sejr tirsdag aften over SønderjyskE i bagagen. Esbjerg Energy har ikke spillet siden ligaens kamppause, men fik fem ud af seks mulige point mod Odense og Rødovre før pausen, efter en overtidssejr på 6-5 i Odense og en 9-2 sejr over Rødovre.

- Vi ved, at Aalborg vil arbejde hårdt, for at avancere i ligaen. Omvendt vil vi om muligt gerne slutte som nummer et i grundspillet, og opnå de fordele som det giver. Vi ønsker i hvert fald ikke frivilligt at afgive den plads, som vi i øjeblikket er på.

- Vi var trætte, da vi spillede de sidste kampe mod Odense og Rødovre. Det kostede desværre mod Odense, men jeg er tilfreds med sejren over Rødovre. Nu har vi haft en kamppause, så vi burde være friske og klar til at yde vort bedste. Og første mulighed er mod Aalborg, slutter Jason Jaspers.

Aalborg Pirates er nummer tre i Metal Ligaen med 77 point efter 40 kampe. Esbjerg Energy er nummer to med 83 point, ligeledes efter 40 point.

Foto: Niels Husted


STREAM: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates Esbjerg udklasserede Rødovre med hele 9-2