Der var aldrig tvivl om udfaldet, da Esbjerg slog Rødovre med hele 9-2. I en på flere måder begivenhedsrig og dramatisk 2. periode gik Esbjerg fra 2-1 til 7-1 på mindre end otte minutter. To Esbjerg-spillere udgik tilmed i perioden, efter hårdhændet behandling af gæsterne. Davis Vandane var med scoringer i både overtal, undertal og fem mod fem dagens store oplevelse. Med sit hattrick scorede den canadiske back således lige så mange mål i dag, som han har gjort i de foregående 35 kampe til sammen.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 9–2 (2-1, 5-0, 2-1)

Sæsonens sjette og sidste opgør mellem Esbjerg og Rødovre blev udkæmpet søndag eftermiddag i Granly Hockey Arena. Kampen var samtidigt de to holds sidste forud for det, der under normale omstændigheder ville have været en landsholdspause. Næste kamp for Rødovre er således først d. 16/2, mens Esbjergs kamppause rækker frem til d. 18/2.

Til dagens duel var Esbjerg uden Jeppe Vinther, Christian Wejse og Felix Scheel, mens Rødovre måtte undvære Christoffer Frænell, Joshua Heerwagen, Benjamin Mauritzen, Jonas Sass og Nikolaj Zorko.

Målmandsduellen stod mellem William Rørth og Mads Søgaard.

Esbjerg kom bedst ud af livlig åbningsperiode

Esbjerg havde god fart i skøjterne fra første faceoff og fik tidligt etableret et pres på gæsterne. Sune Hjulmand bød ind med vestjydernes første chance, da han efter godt et minut blev sat op til afslutning midt i slottet. Men desværre for Esbjerg, så overplacerede den rutinerede forward sin afslutning.

Rødovre tog kampens første udvisning efter fem minutter, da man kiksede en udskiftning og kom til at sende for mange spillere på isen. I kølvandet på udvisningen rullede Esbjerg overtalsformationerne ud og her var både Charles Corcoran og Jordan Smotherman ganske tæt på for værterne. Men det blev ved lige ved og næsten for vestjyderne og Rødovre slap med skrækken.

Stik imod spil og chancer, så tog Rødovre føringen efter otte minutter, da Trevor Cheek optimistisk tog chancen fra distancen og kunne se pucken gå i mål via stolpen. Dermed 0-1 på tavlen, som man nærmede sig periodens halvvejsmærke.

Efter 11 minutter tog Charles Corcoran en unødvendig udvisning for en cross-checking på Oliver Kjær i offensiv zone. Men det efterfølgende Rødovre-power play var mildest talt tamt og lod meget tilbage at ønske. Faktisk fik gæsterne, overtallet til trods, ikke etableret sig i Esbjergs zone én eneste gang.

Esbjerg skøjtede fortsat mest og bedst og synes hele tiden, at være et skridt foran gæsterne. Derfor var det heller ikke hverken overraskende eller ufortjent, at Charles Corcoran udlignede til 1-1 efter 14 minutter, da han efter et mindre soloridt skar ind i banen og køligt passerede Rørth ved fjerneste stolpe.

Scoringen gav Esbjerg yderligere tro på tingene og man havde gæsternes zone under mere eller mindre konstant belejring. Så det lå ligesom i kortene, at der skulle stå Esbjerg på det næste mål. Det blev da også tilfældet efter 18 minutter, da David Madsen tæt under mål flot styrede pucken ind bag Rørth, efter oplæg fra Davis Vandane. Esbjerg var dermed oppe med 2-1 forud for anden periode.

Esbjerg sendte fem pucke i mål, Rødovre sendte to Esbjerg-spillere i omklædningsrummet

Rødovre fik chancen i power play et par minutter inde i anden periode, da Sune Hjulmand måtte til afkøling for en holding, som der vist ikke var mange i Granly Hockey Arena der så. Skaden var dog ikke så stor for Esbjerg, da det igen var yderst begrænset, hvad gæsterne kom frem til i overtalsspillet.

Selvom gæsterne fik sendt et par pucke på mål under Valdemar Ahlbergs udvisning efter otte minutter, så fik man heller ikke udbytte af overtallet ved den lejlighed. I det hele taget, så synes Rødovres offensiv noget tandløs denne søndag.

Netop som man rundede periodens halvvejsmærke startede otte gyldne Esbjerg-minutter. Vestjyderne gik således fra 2-1 til 7-1 på lidt mindre end otte minutter. Desværre tog Rødovre ikke modgangen særligt pænt og kampen ændrede karakter undervejs, hvor man var vidne til flere voldsomme og unødvendige aktioner fra gæsternes tydeligt frustrerede spillere.

Umiddelbart efter en faceoff sendte Brady Shaw pucken tilbage til Davis Vandane, der med et brag af et slagskud fra blue line gjorde det til 3-1. William Rørth så aldrig pucken, før den lå i nettet bag ham.

Et halvt minut senere øgede Esbjerg til 4-1, da Jannik Christensen trykkede af fra distancen og Brady Shaw fulgte op på returen, som blev battet ind bag Rørth med baghånden.

Tre minutter senere indtraf begivenheden, som nok udløste de efterfølgende bataljer rundt omkring på isen, da Rødovres Dylan Busenius ramte Mads Søgaard hårdt og indkasserede to minutter for interference. En vurdering, som Esbjerg-lejren absolut ikke synes tilfredse med. Mads Søgaard måtte begive sig mod omklædningsrummet til kontrol for hjernerystelse og ind kom i stedet Thomas Lillie.

Ni sekunder senere tog Magnus Povlsen en udvisning for hooking og Esbjerg kunne dermed spille fem mod tre i 1:51. Her scorede David Madsen sit andet mål i kampen, da han øgede til 5-1. Madsen blev i en halvspids vinkel blev sat perfekt op til afslutning af Shawn O’Donnell.

Esbjerg kunne fortsætte deres power play i fem mod fire og her blev det 6-1 ved Davis Vandane, der fra distancen sendte en følt afslutning ind under Rørth i gæsternes mål. Den store canadiske backs anden scoring i kampen var dermed en realitet.

Brett Welychka fik sat en hård skuldertackling i hovedet på en Esbjerg-spiller – en hændelse som dommerne ikke så, eller i hvert fald ikke reagerede på.

Med et par minutter tilbage af perioden var den gal igen, da gæsternes Philip Schultz tacklede Jonas Torbensen i hovedet. Torbensen måtte efterfølgende følge Søggards vej mod omklædningsrummet, også til kontrol for hjernerystelse.

Efter en del parlamenteren og meningsudvekslinger mellem både dommerne og spillerne de to hold imellem, så blev dommen til Schultz 2+10 minutter for checking to the head. Om der skulle have været dømt anderledes må det være op til andre at vurdere, men i Esbjerg-lejen var man ingenlunde tilfredse med Rødovres ageren og dommernes vurderinger i dette stadie af kampen. Kampen synes på dette tidspunkt også at være på vej ud af kontrol.

Tilbage i overtalsspillet gjorde Esbjerg kort proces, da man kun behøvede 16 sekunder, til at bringe sig på 7-1. Craig Puffer fandt Cam Knight, der med et håndledssvirp passerede Rørth for syvende gang denne eftermiddag.

I periodens slutfase fik en ophidset og irritabel Jannik Christensen raget en dobbeltudvisning til sig og Rødovre kunne dermed starte tredje periode med tre minutters power play.

Vandane fuldendte sit hattrick og Esbjerg kørte roligt sejren hjem i fairspillet tredje periode

Selvom gæsterne startede perioden i overtal, så stod der også Esbjerg på det næste mål. Davis Vandane havde allerede scoret i fem mod fem og i overtal, men han ville tilsyneladende også lige markere sig i undertal. Canadieren fik det tilmed til at se let ud, da han strøg forbi et par stillestående og melankolske Rødovre-spillere, inden han vippede pucken op over Rørths benskinne til 8-1.

To minutter senere opsnappede Charles Corcoran pucken i midtzonen og strøg af sted på en friløber ned mod gæsternes mål. Med et hurtigt træk tæt under mål fintede amerikaneren Rørth og lagde pucken fladt i mål til 9-1. Corcorans andet mål i kampen og han kunne altså både åbne og lukke målscoringen for Esbjerg denne søndag.

Et halvt minut senere pyntede Jeremy Beaudry lidt på resultatet, da han reducerede til 9-2 med et forsøg fra distancen, der blev rettet af undervejs.

Målet til 9-2 var det sidste i kampen, hvor Rødovre skal have ros for en god samt vel- og fairspillet tredje periode, hvor man koncentrerede sig om at spille ishockey og hvor der ikke var flere unoder at notere sig hos nogle af de to mandskaber.

Thomas Lillie gjorde et rigtigt godt indhop for Esbjerg og især en stor redning på et giftigt forsøg fra Trevor Cheek bør fremhæves. Men Lillie tog sig af langt det meste som Rødovre bød ham. Gæsterne fik således sendt hele 22 afslutninger på mål i tredje periode, hvor Lillie kun måtte kapitulere en enkelt gang.

Hos Esbjerg var Davis Vandane dagens store oplevelse med et hattrik og en assist, mens David Madsen i målfesten leverede to scoringer og tre assists. Amerikanske Charles Corcoran gjorde sig bemærket med to mål og en enkelt assist.

Esbjerg Energy kårede #55 Davis Vandane til kampens spiller.

Topbrag i Granly Hockey Arena STREAM: Esbjerg Energy-Rødovre MB