Esbjerg og SønderjyskE gav både hinanden og de fremmødte i en udsolgt Granly Hockey Arena en forrygende kamp, da Esbjerg tog finaleseriens andet stik og dermed udlignede serien til 1-1.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Granly Hockey Arena dannede søndag eftermiddag en festlig ramme om den anden finalekamp mellem Esbjerg og SønderjyskE. Sønderjyderne sikrede sig fredag aften første finalestik efter en overtidssejr i Vojens.

Begge mandskaber stillede i samme opstilling som ved fredagens kamp, og det var altså med andre ord kun spillere i periferien af de to trupper, som ikke var udtaget til dagens kamp, hvor målmandsduellen igen stod mellem Mattias Pettersson og Mathias Seldrup.

Gæsterne tog tidlig føring

SønderjyskE fik den klart bedste start på kampen, og var også langt hen ad vejen spilstyrende i kampens første ti minutter. Det var da også gæsterne der tog kampens føring efter små to minutters spil, da Oskar Drugge tog turen ned langs flanken, inden han gik bag om Esbjergs mål. Her fik han via Seldrup sendt pucken i mål, fra en ellers ganske umulig vinkel. Stillingen var dermed 0-1.

SønderjyskEs spillemæssige overtag kastede en Esbjerg-udvisning af sig minuttet efter gæsternes føringsmål, da Thomas Mondrup indkasserede en udvisning for slashing i egen zone. Gæsterne kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne søndag. SønderjyskE fik da også sat spillet fint op i det efterfølgende power play, hvor man dog ikke formåede at finde afgørende åbninger i Esbjergs box play.

Mathias Borring og William Boysen kombinerede sig på glimrende vis gennem den vestjyske defensiv i det niende spilminut, men Mathias Seldrup fik reddet kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet.

I den efterfølgende spilsekvens var Jeff King ikke mange centimeter fra at bringe balance i regnskabet, da han stødte med frem og fik bladet på en veltimet tværpasning. Men desværre for vestjyderne, så strøg afslutningen altså lige forbi mål.

Esbjerg arbejdede sig med tiden ind i kampen og vestjyderne fik samtidigt gradvist flyttet spillet længere frem på banen, hvilket selvsagt er en forudsætning for at få scoret. Dette blev eksemplificeret på glimrende vis i det 13. minut, hvor Esbjerg havde fået flyttet spillet frem i gæsternes zone. Her tog Max Tjernström en udvisning af den mere sjældne slags for en faceoff violation.

Blot 32 sekunder senere havde Esbjerg udlignet til 1-1. Philip Larsen og Frederik Bjerrum leverede forarbejdet, da Andreas Grundtvig blev sat op til en ganske fiks scoring. Grundtvig modtog pucken tæt på gæsternes mål, vendte 180 grader rundt om sig selv, imens han samtidigt fik ekspederet skiven ind under Pettersson.

Rasmus Bjerrum måtte til afkøling for en tripping efter et kvarters spil og SønderjyskE kom dermed i overtal for anden gang i åbningsperioden. Sønderjyderne formåede dog aldrig rigtigt for alvor at finde melodien i overtalsspillet denne gang, hvor muligheden derfor gled ud i sandet.

I modsatte ende bød Grayson Downing ind med periodens sidste målchance, da han efter 18 minutters spil forsøgte at runde Pettersson i gæsternes mål. Canadieren fik dog aldrig vinklet pucken forbi gæsternes keeper og stillingen var dermed fortsat 1-1 forud for anden periode.

Esbjerg vendte kampen på to minutter

Selvom Esbjerg leverede en stærk anden periode, så var det gæsterne der kom først på måltavlen i de midterste 20 minutter. Scoringen kom efter hvad der lignede en tilfældighed, da gæsterne sendte pucken mod mål fra distancen. Undervejs blev afslutningen rettet af to gange og Seldrup var dermed prisgivet i Esbjerg-målet. Svenske Villiam Haag blev noteret for det sønderjyske føringsmål.

Esbjerg-keeper Mathias Seldrup indkasserede en udvisning for en tripping godt et minut efter scoringen og gæsterne kunne derfor atter prøve kræfter med overtalsdisciplinen. Sønderjyderne fik dog ikke meget ud af deres power play ved denne lejlighed.

Netop som man havde rundet periodens halvvejsmærke blev det Esbjergs tur til at vise prøver på deres kunnen i power play og det skulle vestjyderne vise sig at slippe ganske godt fra. Både Csanad Erdely og Josh Winquist bød ind med gode forsøg, men i sidste ende var det energiske Phillip Schultz, der tegnede sig for Esbjergs andet overtalsmål denne eftermiddag, da han fra mellemdistancen tog chancen med et slagskud. Forsøgt ramte en sønderjysk stav undervejs og Pettersson var derfor chanceløs. 2-2 var dermed en realitet.

Esbjerg havde nu kampens klare momentum og vestjyderne lagde et højt pres på sønderjyderne. Netop det høje pres gav pote to minutter senere, hvor Esbjerg fik stresset sønderjyderne til et pucktab i egen zone. Herefter gjorde Esbjerg kort proces, da man efter to hurtige pasninger fik sat en helt fri Josh Winquist op til afslutning. Her svigtede canadieren ikke, da han resolut hamrede et slagskud ind bag Pettersson til 3-2; Esbjerg havde vendt kampen på hovedet i løbet af et par minutter.

Værterne fortsatte efter scoringen ufortrødent det høje pres på gæsterne og det kastede en overtalssituation af sig efter et kvarters spil, hvor William Pelletier måtte til afkøling for en hooking, efter at have brugt staven som nødbremse. Power playet kastede et par glimrende Esbjerg-forsøg af sig, men SønderjyskE klarede denne gang frisag.

Gæsterne kunne slutte anden periode og starte tredje periode i overtal, efter at Jeff King fik raget en udvisning til sig for slashing i periodens 19. minut.

Højdramatisk afslutning

Josh Winquist fik næsten taget til at lette i Granly Hockey Arena, da han 52 sekunder inde i tredje periode nettede for anden gang denne eftermiddag. Efter en faceoff i gæsternes zone sendte Philip Larsen pucken mod mål og inde foran Pettersson var Winquist først over returen, som sikkert blev sendt i nettet til 4-2.

SønderjyskE overtog efterfølgende det spillemæssige initiativ i nogle minutter, hvor Mathias Seldrup præsterede et par store og vigtige redninger for vestjyderne.

I modsatte ende fik Esbjerg et par minutter senere sat Gordie Ballhorn op til afslutning, da han stødte med frem fra backpositionerne. Men Esbjerg-backen overplacerede sin afslutning og dermed fortsat 4-2 på måltavlen.

Med Arturs Salija sendt i straffeboksen for en hooking scorede sønderjyderne deres eneste power play-mål denne eftermiddag, da Villiam Haag i overtal lagde pucken på mål. Inde foran kassen fik David Madsen styret pucken forbi Seldrup og stillingen var dermed 4-3 med godt ti minutter tilbage af perioden.

Esbjerg tog nu for alvor arbejdshandskerne på og leverede en helstøbt og helhjertet arbejdsindsats. Vestjyderne tacklede igennem og kastede sig frygtløst ned i gæsternes afslutninger. Men sønderjyderne var nu en del på pucken, mens Esbjerg lurede på omstillinger. En af disse omstillinger kastede en store chance af sig til en fremadstormende Jeff King, som sendte en afslutning lige forbi mål.

En udvisning til Juuso Walli for forsinkelse af spillet sendte SønderjyskE i power play efter et kvarter og gæsterne fik dermed en gylden mulighed for at udligne. Men det blev kun til et enkelt nærgående forsøg i løbet af de to minutters overtal.

Gæsterne udbad sig en timeout, da uret viste 57:27. Efterfølgende satsede SønderjyskE og spillede seks mod fem. Men Oliver Kjærs forsøg på det tomme måls stolpe var det tætteste man kom yderligere scoringer denne eftermiddag i Granly Hockey Arena.

Stillingen i serien er dermed 1-1 forud for tirsdagens opgør i Vojens.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Esbjerg-SønderjyskE OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE