I aften 19.30 kastes den første puck i kamp fem i semifinaleserien mellem Aalborg Pirates og Esbjerg Energy. Kampen spilles i Bentax Isarena og begge mandskaber har vundet hver to sejre.

- Jeg har de samme forventninger til kampen fredag aften, som jeg har haft til de seneste udekampe. Aalborg spiller hjemme og har tabt den seneste kamp på udebane, så jeg forventer, at de kommer flyvende og vil forsøge at lægge et massivt pres på os, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Esbjerg vandt den seneste kamp i serien med 8-4 i Granly Hockey Arena efter at have vundet 2. periode med 7-1.

- Aalborg førte serien med to sejre mod en, så vi var en smule pressede. Vi steppede op og hævede vores niveau. Vi vandt kampen og udlignede serien, så nu venter der en ny vigtig kamp fredag aften i Aalborg. Vi vil gerne medtage noget af det der lykkedes for os sidst og forbedre noget af det vi leverede sidste vi spillede deroppe, fortsætter den 39-årige canadier.

- Der skete vel noget af det samme for Aalborg i anden periode af kampen tirsdag, som der skete for os, da de deroppe scorede tre gange på 20 sekunder mod os. Vi fandt vejen frem efter den skuffelse og jeg har mindet spillerne om, at selv om vi scorede et hundrede mål i den kamp, tæller det kun for én sejr.

Sune Hjulmand og Craig Puffer scorede hver to gange i tirsdagens hjemmekamp mod Aalborg. Dane Vandane, Søren Nielsen, Felix Scheel og Christian Wejse scorede hver én gang.

- Man kan altid glæde sig over en sejr og sejre giver selvtillid og tro på tingene. Men opgaven er at fastholde vores mindset og ikke holde armene over hovedet i for lang tid. Arbejdet skal fortsættes, disciplinen holdes og fokus fastholdes. Men ja, kampen bliver en anderledes kamp, end kampen i tirsdags. Nu ligger presset foreløbigt på dem, understreger Energy-coachen.

Esbjerg Energy har nu vundet de to kampe i Granly Hockey Arena, Aalborg Pirates de to i Bentax Isarena. Begge hold har dermed sejret to gange i serien, der spilles bedst af syv kampe.

- Det at spille i egne rammer betyder helt sikkert noget, men hjemmebanen burde have mindre betydning nu, hvor der ikke er publikum på lægterne. Vi skal formå at vinde mindst én kamp i Aalborg, så måske vi bare skal overføre opskriften fra hjemmekampen til udekampene og tage den første sejr i Aalborg fredag. Vi behøver ikke at vente til kamp syv, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Tror på muligheden i 6. semifinale Viljen til forskel, da Esbjerg slog Aalborg med 8-4