I aften kl. 19.00 løber årets første hjemmekamp i Granly Hockey Arena af stablen, når Esbjerg Energy tager imod Herlev Eagles i Metal Ligaen.

- Det er endnu tidligt på sæsonen, men det er altid spændende at vende de første blade i et nyt kapitel af den nye sæson. Og kampen mod Herlev er spændende i sig selv. Jeg forventer en god men også vanskelig kamp mod et stærkt mandskab, understreger cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Jeg vil have et resultat og point i den kamp. Men vi er bevidste om, at uden en ekstraordinær indsats af frederikshavner-målmand Tadeas Galansky havde Herlev fået et pointmæssigt udbytte af deres premierekamp i Frederikshavn. 

Både Esbjerg Energy og Herlev Eagles tabte sidste fredags premierekampe med 2-1. Esbjerg til SønderjyskE i Vojens. Herlev til White Hawks i Frederikshavn.

- Det er mit indtryk, at Herlev fredag aften ønsker at ændre på udbyttet i forhold til premierekampen. Det er et nyt hold, med en ny træner. Alle vil gerne bevise deres værd overfor den nye træner, så det er nutiden, de kan påvirke. Jeg mener vi skal forvente, at Herlev ønsker at vise hvad de kan, fortsætter Energy-coachen.

- Vi ønsker at være mere effektive i forhold til kampen i Vojens. Vi vil score mere end et mål i kampene og det skulle vi gerne begynde med mod Herlev. Samtidigt vil jeg gerne anerkende SønderjyskE-keeper Nicolaj Henriksens indsats. Han spillede en flot kamp mod os.

Jonas Bjerrum scorede det enlige Energy-mål i Vojens.

- Hvis vi skal have udbytte af aftenens hjemmekamp mod Herlev, skal vi levere over 60 minutter. Vi spillede en god førsteperiode for en uge siden, men holdt ikke fast. Man kan sige, at vi var tæt på en udligning i slutminutterne, men vi behøvede ikke at have inviteret dem indenfor i kampen, konkluderer canadieren.

Herlev Eagles sluttede sidste sæson i kvartfinaleserien mod Aalborg, hvor ”ørnene” fra den københavnske forstand blev sendt på sommerferie efter fire kampe. Esbjerg Energys jagt på guldet sluttede efter et semifinalenederlag i kamp 7, til Rungsted Seier Capital.

- Herlev-mandskabet har før denne sæson tilført flere unge spillere. Men de har som antydet gjort det godt. De unge Herlev-spillere ved, at de skal præstere for at bevare pladsen og spilletiden. De har kunne tage en del taktisk og mentalt med fra premieren, så vi skal præstere, for at hente sejren i aften, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


Joseph Jonsson blev helten, da Herlev vandt i Esbjerg VIDEO: Philip Larsen-status efter SønderjyskE-Esbjerg