Esbjerg imponerede ikke stort i sæsonens første kamp på egen is, hvor afslutningerne generelt var for dårlige og spillet til tider var både usikkert, usammenhængende og panisk. Alt for mange gange sendte man pucken lige i skøjterne eller stavene på en Herlev-spiller. Trods kun 22 afslutninger mod Esbjergs 41 udviste Herlev den fornødne kynisme, og i sidste ende blev Joseph Jonsson matchvinder, da han både udlignede til 2-2 et par minutter før tid og tilmed afgjorde opgøret i straffeslagsafgørelsen.

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 2–3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1) GWS

Hjemme i Granly Hockey Arena tog Esbjerg fredag aften imod Herlev, til det der var sæsonens første hjemmekamp for vestjyderne. Både Herlev og Esbjerg måtte formodes at tørste efter en sejr, da vestjyderne for præcist en uge siden åbnede sæsonen med et nederlag på 2-1 i Vojens. Samme dag tabte Herlev med samme cifre i Frederikshavn. Begge mandskaber havde altså med andre ord sæsonens første point til gode.

I jagten på disse point måtte Herlev fredag aften undvære Tiago Axel Vinterberg og Simon Aasmul, mens Esbjerg stillede uden Travis Brown, Tobias Ebener og Sune Hjulmand. Værterne kunne til gengæld give debut til amerikanske Casey Gilling.

Målmandsduellen stod mellem Lukas Horak og Christian Elmose. Elmose skule dermed duellere direkte mod den klub, som han har repræsenteret de seneste tre sæsoner.

Esbjerg med kontrol, men uden mål

Efter en afventende start, hvor de to mandskaber lige skulle se hinanden lidt an, fik Esbjerg efterhånden sat sig på begivenhederne. Vestjydernes Jeff King fik testet Lukas Horak med en glimrende afslutning, da han fulgte op på en retur efter to minutters spil.

En udvisning til gæsternes Luis Blak Olsen sendte værterne i power play et øjeblik efter. Her viste Esbjerg glimrende puckomgang i overtalsspillet, uden at man formåede at få skabt den åbne chance.

Esbjergs nyerhvervelse Casey Gilling fik gjort god reklame for sig selv, da han i det femte minut bød ind med en fin soloaktion, som blev fulgt op af en lumsk afslutning, som var tæt på at snyde Horak i Herlev-målet.

Større var chancen dog til Herlevs Daniel Baastrup Andersen, der efter syv minutter fik alt for meget tid og plads foran vestjydernes mål. I en helt fri position modtog han pucken foran Elmose, som dog kom bedst ud af den duel. Det virkede næsten som om, at Baastrup Andersen havde for god tid til sin afslutning.

Vestjyderne nærmede sig dog også en scoring i modsatte ende, hvor Will Merchant efter ti minutters spil fik sendt en afslutning fra klods hold rent på stolpen.

Der var igen tvivl om, at værterne var toneangivende og kom frem til klart flest afslutninger. Men det var bestemt ikke fordi Herlev blev spillet ud af isen. Der var således spillet 13 minutter, før Esbjerg for første gang fik sat gæsterne under et længerevarende tungt pres.

Herlevs Joseph Jonsson fik en gylden chance på et kontraforsøg, netop som man rundede det første kvarter, men den giftige svensker svigtede og Esbjerg slap med skrækken.

Minuttet efter indkasserede Casey Gilling Esbjergs første udvisning i kampen for en høj stav. Herlev havde dermed gode kort på hånden for at snuppe føringen i power play. Men desværre for gæsterne kom man ikke frem til det helt store, før Alexander Lindqvist-Hansen tog en udvisning af de tåbelige, da han i power play måtte til afkøling for en roughing, efter at have slået hjelmen af Jannik Christensen foran Esbjergs mål.

På kort tid gik gæsterne derfor fra overtal til undertal. Esbjerg manglede dog lige de sidste 5-10 % i både fart, puckkontrol og skarphed. Så perioden sluttede uden scoringer, trods en skudstatistik der sagde 15-6 i vestjysk favør.

Fra panik til forløsning

Anden periode var kun 18 sekunder gammel, da gæsternes Anton Johansson fik raget en udvisning til sig for en slashing. Esbjergs overtalsspil viste sig dog ganske ufarligt ved denne lejlighed, hvorfor Herlev ikke havde nogen problemer med at køre de to minutter af uret.

Esbjergs start på anden periode havde i det hele taget været alt andet end overbevisende. Vestjyderne virkede usikre og nervøse – ja til tider paniske, særligt i spillet i egen zone. Som konsekvens heraf kom gæsterne også frem til nogle både lette og store chancer i periodens første 5-7 minutter.

I en af sekvenserne mistede Esbjerg pucken på vej frem ad banen. Gæsterne var hurtige i omstillingsspillet og var derfor nærmest to mod nul, men til Esbjergs held valgte man en pasning for meget, frem for at få afsluttet, og chancen løb dermed ud i sandet.

Værternes nervøse og usikre spil i egen zone gav gæsterne yderligere to helt store chancer. Efter syv minutter gik den da heller ikke længere for vestjyderne, da Matthias Asperup takkede for en gratis chance midt for mål og resolut sendte pucken op i krydset til 0-1. Kynisk og effektivt, præcist som man kender Asperup.

Få sekunder senere kunne Victor Cubars have fordoblet gæsternes føring, da han lidt for let kom frem til endnu en helt åben Herlev-chance. Et stolpeskud til gæsterne i sekvensen efter vidnede om et rystet Esbjerg-mandskab, der nu haltede efter gæsterne i alt hvad de foretog sig.

Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke fik Esbjerg dog efterhånden rystet usikkerheden af sig. Grayson Downing kunne og burde have skabt balance i regnskabet efter ni minutter, da han fik chancen helt fri med Horak, der dog ikke lod sig overliste.

Spillet bølgede nu meget frem og tilbage, uden at der var den helt store struktur at spore hos nogen af de to mandskaber. Esbjergs Edgars Kulda kom frem til et glimrende forsøg efter 11 minutters spil og få minutter herefter var det Oscar Schulze, der fik testet stolpen bag Horak.

Hjemmeholdet havde egentligt fået bidt sig fast i gæsternes zone omkring det 15. minut, men en udvisning til Thomas Mondrup sendte gæsternes overtalsformationer på isen. Esbjerg var dermed på ny presset af gæsterne, der leverede fornemt overtalsspil. Joseph Jonsson tegnede sig her for gæsternes bedste forsøg.

Med små to minutter tilbage af perioden kom forløsningen dog for hjemmeholdet og dets publikum, da Grayson Downing, fra en position bag mål, sendte en pasning ind foran kassen, hvor Andreas Grundtvig havde taget opstilling. Grundtvig trykkede af første gang og passerede sikkert Horak til 1-1, som forblev stillingen frem mod den anden periodepause.

Joseph Jonsson sikrede Herlev-comeback

Værterne kom bedst fra start i tredje periode, hvor Jeff King efter et par minutters spil tog sagen i egen hånd, da han tog et par runder omkring Herelv-målet, inden pucken til sidst blev serveret for Søren Nielsen, der blot skulle sætte bladet på, for at bringe Esbjerg foran med 2-1.

Esbjerg sad ganske tungt på begivenhederne i tredje periode, hvor man fik to chancer i power play og vandt skudstatistikken med 15-6. Men trods et hårdt pres og flere store chancer til Grayson Downing, Andreas Grundtvig og Edgars Kulda, så formåede man aldrig at få lukket kampen.

I stedet kunne vestjyderne se Joseph Jonsson udligne til 2-2 et par minutter før slutsignalet og kun otte sekunder efter, at han havde forladt straffeboksen. Resolut og kynisk svirpede svenskeren pucken højt på i målet fra en position højt i slottet.

En kold spand vand i hovedet på Esbjerg-spillerne, der måtte se kampen gå i overtid. Her var Philip Larsen tættest på at afgøre for Esbjerg på en friløber, mens også Herlevs Maksim Popovic tilkom en stor mulighed på et break away-forsøg.

Men det blev ved lige ved og næsten for begge mandskaber, hvorfor der skulle en straffeslagsafgørelse til. Her brændte Esbjerg tre gange, mens Joseph Jonsson igen viste sin skarphed og afgjorde opgøret til Herlevs fordel.

Rungsted vendte i slutfasen og slog Herning Rødovre bød Odense ind og fik storsmæk på Fyn