Så er det nu semifinaleserierne i Metal Ligaen starter. I aften kl. 19.00 gæster Esbjerg Energy KVIK Hockey Arena i det midtjyske, hvor Herning Blue Fox tager imod til endnu en spændende serie.

- Vi er spændte. Det er rart at have passeret kvartfinalerne, men pausen siden vi vandt i Vojens har føltes lang, selv om det kun har varet i en uge. Det har føltes længere end de syv dage, så nu glæder vi os til at komme i gang med den næste udfordring, som er semifinaleserien mod Herning, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Herning Blue Fox råder over et stærkt mandskab. Men de har også præsteret godt. De sikrede sig årets første titel med en sejr i Final4, og var millimeter fra at vinde grundspillet i sidste spillerunde. De sendte Frederikshavn ud af kvartfinalerne, så nu venter der os en vanskelig og stærk modstander, og publikum en fantastisk spændende og intens serie.

Herning Blue Fox kvalificerede sig til semifinalerne ved at sende Frederikshavn White Hawks på sommerferie med et 5-0 nederlag i kamp seks. Også Esbjerg Energy måtte ud i kamp seks, før SønderjyskE var elimineret.

- De har været dygtige og gjort et godt stykke arbejde, da de sammensatte truppen i Herning. De har fx tilført holdet rutinerede landsholdsspillere, og de har sammensat en trup med stor fysik og mange offensive kvaliteter som vi skal håndtere, så vi ved, at det bliver vanskeligt i semifinalerne mod dem, understreger Energy-coachen.

- Men samtidigt er Herning Blue Fox med de rutinerede danskere en god test, for vores unge danske spillere. Ved at møde dem, får vores danskere noget at måle sig op imod. Flere af vores spillere har flyttet sig mærkbart i år, så nu er der mulighed for at påtage sig endnu mere ansvar og tage endnu et skridt i deres udvikling.

Herning Blue Fox sluttede grundspillet i Metal Ligaen på andenpladsen med 95 point. Esbjerg Energy blev nummer fire med 79 point.

- Vi er tæt på Herning på flere parametre, så jeg forventer en tæt serie. Vi starter i KVIK Hockey Arena på en relativ lille is og altså på udebane. De fleste hold spiller, bevidst eller ubevidst, lidt anderledes hjemme end ude. Og Herning er ingen undtagelse. Her udnytter de spillernes fysik til at lukke den lille bane ned, så det bliver vores udfordring.

- Vi håber at kunne sende Herning på sommerferie i denne serie, men det bliver som nævnt en svær opgave. Men vi spiller for at vinde, ikke mindst i playoff, som i høj grad definerer sæsonen. Så vi glæder os, og er bevidste om, at serien meget let kan strække sig over seks eller syv kampe. Det bliver spændende, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Esbjerg HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra SønderjyskE-Esbjerg