Rungsted førte med 4-6 mindre end tre minutter før tid, men med en stærk slutspurt fik Esbjerg tvunget kampen ud i først overtid og sidenhen en straffeslagsafgørelse, hvor Charlie Sarault, med den eneste scoring, blev tungen på vægtskålen i den disciplin. Bemærkelsesværdigt var det, at de to så normalt stærke målmænd, Nihlstorp og Søgaard, begge lod sig passere seks gange på 60 minutter.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 6–7 (1-2, 2-0, 3-4, 0-0, 0-1) GWS

Søndag eftermiddag tog Esbjerg igen imod Rungsted. Det er blot fem dage siden, at de to mandskaber senest tørnede sammen i Granly Hockey Arena. Ved den lejlighed trak Rungsted det længste strå med en sejr på 0-2 og det var således Esbjerg der havde revanche til gode denne søndag.

I bestræbelserne på at besejre nordsjællænderne måtte Esbjerg undvære Cam Knight og Jeppe Vinther, mens Rungsted stillede uden Jacob Gammelgaard, Mathias Røndbjerg, Carl Almlund og Mathias Hansen.

Målmandsduellen stod mellem Christopher Nihlstorp og Mads Søgaard.

Rungsted tog føringen i fysisk betonet åbningsperiode

Værterne lagde ud i et høj tempo og fik tidligt sat Rungsted under pres. Brady Shaw bød ind med vestjydernes første offensive aktion i kampen, da han efter godt et halvt minut slap igennem gæsternes defensiv og fik testet Nihlstorp i Rungsted-målet.

Rungsted trak kampens første udvisning i det tredje minut, hvor Mattias Persson måtte til afkøling for en hooking. Esbjerg kunne dermed rulle overtalsformationerne ud og her fik man sat både Søren Nielsen og Brady Shaw op til gode afslutningsmuligheder tæt under mål, uden at det dog kastede scoringer af sig.

Det var i det hele taget to offensivt indstillede mandskaber, der bød hinanden op til dans denne eftermiddag, hvor Rungsted også havde et par gode forsøg tidligt i kampen, hvor eksempelvis Shane Hanna forsøgte sig mod Søgaard.

Offensivt var det til dels også, da de to mandskaber tørnede sammen for fem dage siden, men til forskel fra den kamp, så synes dagens kamp væsentligt mere fysisk betonet, end kampen tidligere på ugen. Der blev givet og taget af et godt hjerte og især Esbjergs forwards fik sat nogle tunge tacklinger ind.

I det fysiske aspekt af spillet synes Esbjerg umiddelbart gæsterne overlegne og kunsten for vestjyderne bestod i, at finde den nogle gange hårfine grænse mellem at tackle hårdt og at tackle for hårdt. De hårde tacklinger kan vinde nærkampe og det gjorde de også denne eftermiddag, hvor Esbjerg kom godt ud af mange nærkampen og havde pucken meget på egne stave i første halvdel af perioden.

Kampens første scoring faldt dog i spil fem mod fem, da Rungsted efter et godt pres fik sendt et forsøg på mål, som Søgaard halvklarede. Esbjergs backs fik efterfølgende ikke ryddet op omkring eget mål og Marcus Olsson kunne dermed relativt nemt bringe gæsterne på 0-1 efter forarbejde af Nichlas Hardt og Mattias Persson.

For at vende tilbage til mantraet om de hårde tacklinger, så kan de lidt for hårde af slagsen koste udvisninger og dette måtte vestjyderne også erfare i åbningsperiodens sidste halvdel, hvor Rungsted fik et par chancer i power play.

Wiley Sherman måtte således til afkøling for en cross-checking bag eget mål efter 11 minutter. Esbjerg frygtede måske nu en Rungsted-dacapo, da gæsterne for fem dage siden sejrede efter to hurtige overtalsmål i første periode. Denne gang skulle det dog gå andeles, da Esbjerg slog til i undertal og reducerede til 1-1. Scoringen faldt kort tid efter en faceoff i Rungsteds zone. Davis Vandane fandt Christian Wejse tæt under mål, hvor den unge Esbjerg-forward med et fikst træk snød Nihlstorp.

Efter et kvarters spil lagde Esbjergs Felix Scheel pucken dybt ned i zonen og jagtede den efterfølgende sammen med en Rungsted-spiller. Scheel satte en tung tackling ind i kampen om pucken og det takserede dommerne til 2+10 minutter for boarding.

I power playet der fulgte i kølvandet på den udvisning bragte gæsterne sig igen foran, da Nichlas Hardt fra en spids vinkel så ud til at få scoret via Mads Søgaards benskinne. Dermed 1-2 på tavlen efter små 17 minutter. Søgaard så ud til at være rigtigt træt af at lade sig overliste på den måde.

Rungsted havde i den sidste del af åbningsperioden overtaget mere af kampens momentum og godt hjulpet på vej af et par overtalsmuligheder, så tegnede man sig også for flest afslutninger i de første 20 minutter.

Sherman gav Esbjerg første føring med flot scoring

Anden periode blev indledt med en lidt alternativ udvisning, da Mattias Persson efter et par minutter valgte at deltage i spillet ude fra bænken, inden han var hoppet ind på isen. Ikke hver dag man ser det og naturligvis et par minutter i skammekrogen for den knapt så fikse idé.

Esbjergs power play var efterfølgende tæt på i to omgange, da Charles Corcoran sendte et skud rent på stolpen, mens også Rasmus Bjerrum, helt fri foran mål, havde en rigtig god mulighed for værterne. Men Nihlstorp afviste i Rungsted-målet.

Selvom det ikke blev til et overtalsmål til Esbjerg ved ovenstående lejlighed, så nåede Esbjerg alligevel at slå kapital af udvisningen, da man scorede til 2-2 netop som Rungsted var blevet fuldtallige. Det var her Jannik Christensen, der tog chancen fra distancen og sendte et drøn af et slagskud på mål, som altså gik hele vejen.

Hjemmeholdets Sune Hjulmand måtte til afkøling i det femte minut, for at have sendt pucken ud på tribunerne fra egen zone, men trods et Solidt Rungsted-overtag og et giftigt forsøg fra Alex Wideman, så blev det ved lige ved og næsten for gæsterne.

Esbjerg nåede kun lige netop at blive fuldtallige, før den var gal igen. Denne gang var det Brady Shaw, der blev udvist for holding the stick. Rungsted kom godt fra land og fik etableret et glimrende presspil, men de helt åbne målchancer udeblev. Få sekunder efter, at Brady Shaw atter havde entreret isen kunne han have bragt Esbjerg i front, men desværre for vestjyderne modtog canadieren pucken i skøjterne i stedet for på bladet og chancen tæt under mål løb derfor ud i sandet.

Esbjerg sluttede perioden bedst og havde meget spil i gæsternes zone. Selv når man ikke var på pucken lå man tæt på gæsterne, som ikke fik megen tid til at betænke sig. Denne forechecking gav pote efter 18 minutter, da en hårdtarbejdende Rasmus Bjerrum bag Rungsteds mål, vandt pucken og herefter fandt Søren Nielsen, der viste godt overblik og satte Wiley Sherman op til afslutning fra udkanten af slottet. Her svigtede den store back ikke, da han sendte pucken helt op i krydset og bragte Esbjerg foran med 3-2. Yderst velkomponeret scoring af vestjyderne.

Manglende fokus og udvisninger kostede i begge ender

Tredje periode skulle på flere måder vise sig, at blive ganske vanvittig. Gæsternes Shane Hanna havde et forsøg rent på stolpen efter et par minutters spil, men ellers havde Rungsted faktisk svært ved at finde melodien i de første 6-7 minutter af perioden, hvor der stod Esbjerg på det meste.

Havde Brady Shaw udnyttet den store chance han fik i det 8. minut og brag Esbjerg foran med to, så er det ikke til at vide hvordan kampen kunne have forløbet. Men det gjorde han ikke og så gik det pludseligt stærkt i den anden ende, hvor Rungsted gik fra 3-2 til 3-5 på mindre end syv minutter.

Målet til 3-3 blev sat ind af Charlie Sarault og mindede på mange måder om canadierens fornemme overtalsscoring i Esbjerg i tirsdags. Shane Hanna splittede Esbjergs defensiv med en fremragende pasning og med en mindst ligeså fremragende afslutning bragede Sarault pucken ind bag en prisgivet Søgaard i Esbjerg-målet.

Rungsted var nu i kontrol og havde kampens momentum. Efter 14 minutter blev det 3-4 efter meget småspil omkring Esbjergs mål. Det var vanskeligt på afstand præcist at se hvad der skete, men pucken blev sendt i mål, Rungsted-spillerne jublede og efter en længere videogennemgang blev scoringen godkendt af dommerne, der noterede Shane Hanna for målet.

Kun 39 sekunder senere blev det 3-5. Søgaard umiddelbart så ikke så godt ud ved den scoring, hvor Nikolaj Rosenthal alt for let fik sneget pucken ind ved stolpen.

4-5 blev det på straffeslag kun et halvt minut senere. Brady Shaw strøg af sted på et break away-forsøg og blev nedlagt bagfra af Bertram Jelert. Shaw eksekverede selv sikkert, da han fintede gæsternes keeper og lagde pucken ind med baghånden.

Glæden skulle dog vise sig kortvarig i Esbjerg-lejren, da gæsterne slog tilbage 47 sekunder senere, hvor Nichlas Hardt, med sit andet mål i kampen, genetablerede Rungsted tomålsføring.

I næste sekvens fik André Pison raget en udvisning til sig for en hooking og i overtal gjorde Christian Wejse kort proces, da han tog sagen i egen hånd, strøg i mellem Rungsteds backs, gik direkte på mål og satte pucken op over skulderen på Nihlstorp til 5-6. Kampens flotteste detalje og opgøret synes igen åbent.

Med 1:50 tilbage erstattede værterne Mads Søgaard med en ekstra markspiller og 16 sekunder senere udlignede Esbjerg til 6-6. Minsandten om ikke det var Esbjergs back og kaptajn Jannik Christensen, der tæt under mål, fik scoret for anden gang i kampen. Bestemt ikke hverdagskost for den rutinerede back.

Rungsted legede og Søgaard tog revanche

Kampen skulle derned afgøres i overtid. Her stod der Rungsted på det hele. Esbjerg nåede knapt nok at komme på pucken og havde rigeligt at gøre med at forsøge at få skiftet, mens Rungsted ufortrødent legede og kørte på i et højt tempo.

Gæsterne kunne (og burde) også have afgjort kampen, da man havde en to mod nul-situation, hvor Nikolaj Rosenthal og Marcus Olsson legede lidt for meget. Olsson til Rosenthal, hvor Rosenthal sagtens selv kunne have afsluttet, men i stedet valgte endnu en pasning tilbage til Olsson, der skød på mål. Men her fik Søgaard taget grundig revanche for et par svipsere i den ordinære spilletid, da han med en fremragende forflytning kom på tværs og stoppede forsøget. Kampens største redning. For at det ikke skal være løgn, så tog Søgaard sig også af returen, hvor der stadig ikke var nogen Esbjerg-spillere, der var nået med tilbage for at hjælpe den unge keeper.

Selvom Søgaard altså storspillede i overtiden, så måtte han altså kapitulere i straffeslagskonkurrencen, hvor Charlie Sarault blev matchvinder med sit anden scoring i kampen.

Esbjerg Energy kårede #3 Jannik Christensen til kampens spiller.