I morgen tirsdag kl. 19.00 gæster Esbjerg Energy Bitcoin Arena i Hørsholm, hvor Rungsted Seier Capital tager imod i Metal Ligaen. Det sker efter, at nordsjællænderne søndag besejrede vestjyderne med 7-6 i Granly Hockey Arena efter forlænget spilletid og straffeslag.

- Det var en kamp, hvor vi viste karakter. To gange var vi bagud med to mål og begge gange fik kæmpet os tilbage i kampen. Vi mistede aldrig troen på os selv og på vores muligheder. Vi fik udlignet til 6-6 med godt 1½ minut tilbage, så det var tæt, konkluderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Ved straffeslag kan alt ske, men de får scoret en enkelt gang. Den slags afgørelser er lidt præget af tilfældigheder og alt kan ske når man kommer dertil. Vi fik endnu engang demonstreret, at vi kan spille lige op med alle ligaens mandskaber, så jeg er tilfreds med indsatsen.

Det er femte gang i sæsonen de to mandskaber mødes, og det var anden gang i det nye år, de to hold krydsede klinger. Tre ud af fire gange er det blevet til Esbjerg-nederlag i ”overtime” og en enkelt gang tabte Energy med 2-0, men måske bliver femte gang lykkens gang?

- Jeg synes, at man kan sige, at vi spillede en helt tæt kamp. Det er positivt, at vi kan score seks gange mod et tophold, men jeg er ikke tilfreds med, at de scorer syv gange mod os. Man kan sige, at meget gik ind når Rungsted afsluttede, og at det ikke var vores dag, men også at vi har spillet bedre kampe, erkender Energy-coachen.

Christian Wejse og Jannik Christensen scorede hver to gange i søndagskampen. Wiley Sherman og Braeden Shaw scorede hver et mål.

- Egentligt er vi glade for vores øjeblikkelige tredjeplads i Metal Ligaen, men omvendt er der ingen grund til at være tilfredse, når vi kan gå efter ligaens 1. plads. For os er det vigtigt at bevare ”sulten”, så vi arbejder benhårdt på at være i en så god position som muligt når slutspillet begynder, understreger den 39-årige canadier.

Rungsted Seier Capital fører Metal Ligaen med 66½ point efter 31 kampe. Esbjerg Energy er nummer tre med 64 point, ligeledes efter 31 kampe.

- Det ville være dejligt hvis papirarbejdet, der skal sikre at Jordan Smotherman bliver spilleberettiget, går hurtigt. Han vil være en gevinst for holdet på mange måder. Ikke mindst når vi skal undvære Felix Scheel i nogle dage.

- Så nu skal vi fortsætte med mange af de gode ting, som vi har gjort indtil nu i l Metal Ligaen. Vi har generelt spillet gode og tætte kampe mod Rungsted, men i forhold til søndagskampen skal vi forbedre defensiven. Husk at tre ud af fire er endt i ”overtime”, så alt kan ske, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


STREAM: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy Rungsted tog bonuspoint efter vanvittig målfest