Den 32-årige forward Grayson Downing er klar til endnu en sæson med Granly Hockey Arena i Esbjerg som hjemmebane:

  • Grayson er en dygtig allround spiller, som kan benyttes som center. Han er god både med og uden puck, og han kan og vil påtage sig ansvar på og udenfor isen. Han har tidligere bevist sine kvaliteter, men alle skal hver dag gøre sig fortjent til deres position. Jeg både håber og tror, at han igen i år er i stand til at gøre en forskel for holdet, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

  • Downing er også dygtig til at træffe de rigtige valg og gøre medspillerne bedre. Det er en centers job at binde spillet i en kæde sammen, og det er Grayson rigtig god til. Der er mange elementer i spillet, som han udfører dygtigt, og han arbejder altid hårdt og engageret. Han er en vigtig brik for os i opbygningen af næste års mandskab.

Grayson Downing er fra byen Abbotsford i den canadiske provins British Columbia. Byen har godt 150.000 indbyggere og ligger 60 km øst for Vancouver og tæt på grænsen til USA. Før skiftet til europæisk ishockey nåede Downing 181 kampe i den næstbedste række, AHL, med 33 scoringer og 96 point til følge.

  • Jeg elsker den danske kultur. Det er meget enkelt, men jeg føler, at Esbjerg er hjem for mig. Det er en følelse, så det er svært at pege på enkelte detaljer, der gør det særligt her. Jeg er taknemmelig for, at Energy har givet mig endnu en mulighed for at komme tilbage til byen og spille for holdet, forklarer Grayson Downing.

  • Hvert år har det føltes, som om vi har taget et skridt fremad som et hold. Troen og kulturen på holdet og i organisationen er blevet bedre hvert år. Jeg er spændt på at komme i gang med den nye sæson og starte processen igen. Ligaen er blevet stærkere og stærkere hvert år. Hver kamp skal du yde dit bedste, fordi alle hold kan vinde på enhver aften.

Den 183 cm høje forward kom til Esbjerg i sommeren 2019 og har spillet fire sæsoner i Esbjerg, kun afbrudt af et enkelt år i Slovakiet. I 179 kampe har Grayson Downing scoret 63 gange, og canadieren kan glæde sig over 134 point.

  • Holdets mål er mine mål. Personligt ønsker jeg at nå slutspillet, at avancere fra kvart- og semifinalerne og som sidste år stå i finalen. Vi ønsker ikke bare at stå i finalen, men tage næste skridt og stå med guldhjelmene. Et mesterskab er mit og holdets mål, forklarer Grayson Downing.

  • Grayson har mange kvaliteter og kompetencer. Han formår i rollen som center at binde spillet fra back til wings sammen. Det skal gøres på den rigtige måde, så det er vigtigt, at vores center træffer de rigtige valg. Jeg har bemærket, at Downing ikke sparer sig selv, men gerne ofrer sig for holdet. Det mindset er vigtigt for os, slutter Dan Jensen.


Juuso Walli klar til fjerde sæson hos Esbjerg Energy 29-årige amerikanske Nick Master trækker den gule Energy trøje på i den nye sæson