Esbjerg Energy har sikret endnu en importspiller til den kommende sæson med signingen af den 29-årige amerikanske center Nick Master:

  • Vi er glade for aftalen med Nick og synes, at vi med ham har fundet en dygtig center med de rigtige kvaliteter, som passer ind på holdet både som person og som ishockeyspiller, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

  • Med Nick har vi fundet den type center, vi har brug for i Esbjerg. En spiller, som er dygtig med pucken, har et godt blik for spillet og kan sætte de to wings i gode positioner. Men også en center, som kender vejen til netmaskerne og kan bidrage med scoringer.

Nick Master er 180 cm høj og kommer fra Broomall i den amerikanske delstat Pennsylvania, en by med godt 10.000 indbyggere, der ligger ikke langt fra Philadelphia.

  • Jeg har hørt fra nuværende og tidligere spillere, at Metal Ligaen er en fantastisk liga, og at Esbjerg Energy er en endnu bedre organisation. Alt, hvad jeg har hørt, bekræfter, at Energy er yderst professionelt drevet. Efter at have undersøgt ligaen og byen, var det en nem beslutning at foretage skiftet, fortæller Nick Master.

  • Udenfor isen var livet bestemt et kulturchok i starten. At vænne sig til et liv med mindre stress og jag var en forandring, men efter omkring en uge var skiftet ret let. På isen er hockeyen også anderledes. Fart og puckbesiddelsesspillet er vigtige elementer, men det udviklede mit spil mere. Jeg nyder virkelig den større bane og den måde, spillet spilles på i Europa.

Det kommende Energy-center har primært spillet som professionel i ECHL, men har også optrådt i AHL og SPHL, før turen gik til Europa og tyske DEL2 i sommeren 2023. Nick Master spillede 144 kampe i ECHL, scorede 38 mål og er noteret for 112 point. I DEL2 nettede Master 16 gange i 43 kampe og tegnede sig for 43 point.

  • Det er nemt for mig at pege på mesterskaber som det vigtigste. Men jeg kommer hertil for at hjælpe dette hold med at vinde kampe og være den bedste udgave af os selv. Når det er sagt, har jeg ikke hørt andet end godt om Danmark og Esbjerg. Så at kunne favne landet og byen ville være et mål for mig. At lære om Danmarks kultur og rejse skulle være et andet mål på den liste, forklarer Nick Master.

  • Som altid, når vi søger nye spillere, har vi forsøgt at benytte det netværk, vi har. Og vi har kun hørt godt om Nick. Vi har lavet en grundig research og forhørt os om personen både på og uden for isen. Også her ligger der et grundigt arbejde bag, så nu glæder vi os til at se ham, slutter Energy-coachen.


Grayson Downing forlænger med Esbjerg Energy Esbjerg Energy henter 25-årige back Oliver Gatz Nielsen til kommende sæson