Den store finne arbejder videre i Esbjergs defensiv

Den 27-årige finske back Juuso Walli er klar til sin fjerde sæson for Esbjerg Energy. Her præsenteres han således.

- Juuso er en stor, men også hurtig spillende back. Han bidrager med mange ting på holdet og har en god fysik og evne til at benytte den. Han har mange kompetencer, som vi også i den kommende sæson ser frem til at profitere af både på og udenfor isen, fortæller cheftræner Dan Jensen fra Esbjerg Energy.

- Der er sket en udvikling, siden Juuso i 2022 skiftede fra finsk til dansk ishockey. Han er en udpræget holdspiller, der vil holdet det bedste og som bidrager med meget. Og så er Juuso bestemt ikke en sjov spiller at stå overfor. Det gør ham så vigtig for os, tilføjer han.

Juuso Walli er fra den finske by Tampere i det vestlige Finland. Byen har godt 250.000 indbyggere og er Finlands tredje største by. Men i disse år er basen en anden.

- Det er dejligt at nyde den finske sommer her i min hjemby Pori i disse måneder. Jeg har en chance for at se min familie og mine venner. Forberedelserne til den kommende sæson er gået godt, og jeg er klar til sæsonen, fortæller Juuso Walli. Esbjerg har behandlet os godt i alle årene. Energy-organisationen gør et rigtig godt stykke arbejde, så vi har en god chance for at vinde guld hver eneste sæson. Vi har fantastiske fans i byen og en god kultur omkring hockey i Esbjerg.

Den stærke Esbjerg-back er 195 cm høj og har erfaring fra Finlands to bedste rækker. I Liiga har Walli spillet 99 kampe, mens det er blevet til 116 i den næstbedste række, Mestis. Her blev det til 19 scoringer og 46 point.

- Jeg ønsker stadig at udvikle mine personlige færdigheder som ishockeyspiller, især håndtering af staven og arbejdet med pucken. Men jeg må ikke glemme mine styrker, der er i defensiv zone. De skal også udvikles nu og i den kommende sæson, forklarer Juuso Walli.

- Jeg har talt lidt med Juuso, og han fortæller, at han er glad for at være i Esbjerg. Han er glad for den behandling, han har fået her, og jeg ser det som en cadeau til klubben. Organisationen gør det rigtig godt. Det gør, at spillere præsterer bedre og ofte fortsætter her. Det giver kontinuitet og resultater. Det kan vi godt være stolte af, slutter Dan Jensen.


SOMMERSTATUS - SønderjyskE: Mesterholdet har beholdt sin kerne Canadisk back til Rungsted Seier Capital