Det er op til den kommende sæson lykkedes for Esbjerg Energy at forene brødrene Frederik og Rasmus Bjerrum i Metal Ligaen for fødebyen på den jyske vestkyst. Og det glæder cheftræner Jason Japsers fra Esbjerg Energy:

- De er jo selvsagt begge lokale med en opvækst i Esbjerg Ishockey Klub, og begge har erfaringer med fra andre klubber. Vi har set, hvor dygtig Rasmus har været til at benytte læringen fra andre steder efter hjemkomsten og det håber og tror jeg også, at Frederik formår, fortæller Energy-coachen. 

- Det bliver spændende og sjovt, at skulle spille på hold med Frederik. Vi har kun spillet på samme hold i en enkelt sæson, og det var i Odense for mange år siden. Vi har indtil nu oftest været modstandere på isen, men det bliver som sagt sjovt, at skulle spille sammen. For vi er rigtigt gode venner, forklarer Rasmus Bjerrum. 

- Det glæder jeg mig også til, supplerer Frederik Bjerrum. - Dengang, for næsten ti år siden, var jeg ganske ung, og måske lidt den irriterende lillebror. Med årene virker aldersforskellen ikke så stor, den har fået mindre betydning og vi er kommet tættere på hinanden og har udviklet et rigtigt venskab.

28-årige Frederik Bjerrum er wing og har spillet i flere danske Metal Liga-klubber. Vestjyden er noteret for 386 kampe i landets bedste række. Her er det blevet til 79 scoringer og 226 point.

Wingen Rasmus Bjerrum er 31 år og har spillet for både Frederikshavn og Odense, inden turen gik til den britiske EIHL-liga, hvor han i to år repræsenterede Glasgow Clan. Han har spillet 567 kampe i Metal Ligaen, scoret 91 mål og er noteret for 241 point.

- Frederik var været hæmmet af skader på det seneste. Men jeg tror skaderne er datid. Når Frederik er spilleklar, er han en dygtig spiller, som kender vejen til netmaskerne. Det glæder mig, at han er til disposition og jeg ser frem til at spille ham ind på holdet, forklarer Jason Jaspers.

- Jeg har i flere år haft en dialog med Esbjerg. Og jeg følte, at nu var det tid til at vende hjem til min barndomsklub og min fødeby. Og da vi fik gang i forhandlingerne, gik det hurtigt. Jeg noterer mig, at Esbjerg i de seneste sæsoner har spillet semifinale og har været tæt på at gå videre til finalen. Og det passer til min ambition om et mesterskab, forklarer Frederik Bjerrum.

 - Rasmus spiller med stor kvalitet og sikkerhed i sit spil. Han arbejder altid hårdt også defensivt, hver eneste skift og hver eneste dag. Han har en formidabel indstilling og spiller med et stort hjerte. Faktisk minder han en del om mig selv, da jeg spillede, fortsætter Jason Jaspers.

- Forlængelsen med Esbjerg lå lige til højrebenet. Jeg har hus her og barn i børnehave. Jeg er glad for at spille ishockey og så har vi lidt at revanchere, efter i to sæsoner at være sendt ud af mesterskabskampen i semifinaleseriens kamp 7. Men også personligt vil jeg gerne finde lidt ekstra skarphed frem, som jeg ved jeg besidder, slutter Rasmus Bjerrum.


Andreas Grundtvig fortsætter i Energy Finsk back forlænger med Energy