Også i den kommende sæson kan Esbjerg Energy og det vestjyske hockeypublikum glæde sig over den 24-årige forward Andreas Grundtvigs kompetencer på isen. 

- Det er sindssygt fedt at være her. Og jeg har efterhånden også været her i mange år. Jeg kender det hele og ved hvordan alting fungerer. Det gør det hele lidt lettere. Så der er ingen tvivl om, at jeg glæder mig til endnu et år i den gule Energy-trøje, fortæller den 180 cm høje wing.

- Selv familien siger, at jeg efterhånden har lidt vestjysk accent. Og der gemmer sig jo den sandhed i det, at jo længere tid, jeg har været her. Jo mere hænger der ved. De mange år betyder selvfølgeligt noget, men om jeg nogensinde bliver et hundrede procent vestjyde, ved jeg ikke.

- Andreas er en del af en lille flok unge spillere, som konstant bare bliver bedre og bedre. Han arbejder altid hårdt og fokuseret, dag efter dag, og bygger kontinuerligt på med nye og bedre kompetencer. Han har udviklet sig fra at være en 4.-kæde-spiller til en Top6-forward og han er en fornøjelse at arbejde med, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Andreas Grundtvig er født i Hørsholm og tog sine første skøjtetag i Rungsted. Han debuterede for Rødovre i Metal Ligaen og spillede i den københavnske forstad i en enkelt sæson inden han i sommeren 2017 tog vest på.

- Jeg kom til Esbjerg efter, at klubben havde vundet to mesterskaber. Det fortæller mig, at Energy ikke bare er en klub med ambitioner, men også med evnerne til at gå hele vejen. I sidste sæson kom jeg godt fra start og fik chancen i en god kæde som fungerede. En god start gør alting lettere og når point, mål og assist kommer øger det jo selvtilliden.

- Jeg har altid skullet arbejde for tingene, og det gjorde jeg også sidste år. Selv om jeg oplevede fremskridt, fik det mig ikke til at ”slippet gassen og fjerne foden fra speederen”. Vi fortsatte og hvilede ikke på laurbærrene, og det gav pote, konstaterer Andreas Grundtvig.

- Grundtvig har kontinuerligt bygget på og profiteret af hårdt arbejde. Først var han i Top12, altså fjerdekæden, så Top9 og nu Top6. Fortsætter han udviklingen bliver han Top3-spiller. Han ved, hvad han skal for at udvikle sig og den slags spillere er en fornøjelse at arbejde med, understreger Jason Jaspers.

Andreas Grundtvig spillede sidste sæson 51 kampe for Esbjerg Energy. Her blev det til 21 mål, hvoraf de 8 var slutspilsscoringer. I alt blev det til 51 point.

- Mit mål er at vinde og det ultimative mål er at vinde mesterskabet. Vi har udviklet os som hold, med en god dansk stamme, så nu må det være tid til at tage det næste skridt. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang med en ny sæson, slutter Andreas Grundtvig.

Foto: Niels Husted


Oliver Kjær fortsætter i Energy Bjerrum brødrene forenes hos Energy