Den 26-årige finske back Juuso Walli fortsætter karrieren hos Esbjerg Energy.

- Juuso er som mange ved en stor, stærk back, som forstår at udnytte sin fysik. Han har store defensive kvaliteter, så han er god til at forsvare vores mål. Og så er han samtidigt en ”tough” spiller, der blandt andet blokerer rigtigt mange skud, fortæller assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy.

- Der ser ud til, at de andre hold ikke kan lide at spille mod ham. Men samtidigt er det tydeligt for os i trænerteamet, at Juuso har forbedret sig spil på mange punkter og generelt udviklet sig meget. Ikke mindst i spillet med puck, så vi glæder os til det videre arbejde.

- Jeg føler, at Danmark og især Esbjerg er et godt sted for mig at fortsætte karrieren og udvikle mig som ishockeyspiller. Der er blevet taget godt hånd om alle detaljer omkring holdet og hverdagen i Esbjerg passer mig fint.  Tilværelsen i Esbjerg vil jeg gerne fortsætte og jeg kan rigtig godt lide byen, fans og folk i Esbjerg, forklarer den 195 cm høje finne fra Tampere.

Juuso Walli kom til Esbjerg i slutningen af sæsonen 2021/2022 og har repræsenteret Esbjerg Energy lige siden.

- Efter at have spillet nogle kampe op til og i slutspillet foråret 2022 for Esbjerg, blev Walli bedt om at komme tilbage i bedre form. Han smadrede mange i test, da han kom til sæsonstarten sidste år, så det levede han op til, forklarer Energy-assistenten.

- Som et billede på Juusos vilje kan jeg også fortælle, at han spillede en del kampe i slutspillet med en brækket finger. Så her er der tale om en spiller med en særlig vilje og mental og fysisk styrke.

- Det vigtigste mål for holdet og organisationen er at vinde mesterskabet med Esbjerg, og det vil jeg gerne bidrage til, at vi opnår. De sidste sæsoner har vi været så tæt på, men nu skal vi tage de næste skridt mod at nå målet. Jeg vil fortsætte med at spille med mine egne styrker, men også udvikle mit spil med pucken, så jeg kan tage mit spil til næste niveau, pointerer den stærke finne.

Juuso Walli har siden ankomsten til Esbjerg spillet 86 kampe for Esbjerg Energy og scoret 9 mål. Samtidigt er Energy-backen noteret for 23 point i alt. Walli er noteret for 99 kampe i den bedste finske række, Liiga, og har spillet 116 kampe i den næstbedste række, Mestis.

- Vi håber at kunne gøre Juuso Walli bedre i pasningsspillet og i det opbyggende spil. Et eksempel kunne være den første pasning frem i banen. Der vil vi gerne udvikle ham, men også den generelle ”feeling” for, hvor hårdt en pasning skal lægges.

- Juuso startede sidste sæson med at spille med Philip Larsen. Men det var han ikke helt klar til, så måske det gik for hurtigt. Skader kom til, og så prøvede vi igen at sætte de to sammen. Nu var Wallis udvikling på plads, og Walli spillede et flot slutspil. Det bliver godt, hvis udviklingen fortsætter understreger, slutter Erik Petersen.

- Jeg har set, at Esbjerg Energy betyder meget for fansene og lokalsamfundet. Den ånd har også fået tag i mig. Jeg vil hjælpe holdet med at vinde kampe og yde mit bedste på isen i hver eneste kamp. Jeg er stolt af at være en del af Esbjerg Energy, slutter Juuso Walli.


Bjerrum brødrene forenes hos Energy ODENSE OG FREDERIKSHAVN klar til folkefester, når Danmark møder Norge