Det lykkedes søndag eftermiddag for Esbjerg Energy med en 2-1 sejr i Granly Hockey Arena, at presse semifinalerunden i Metal Ligaen mod Herning Blue Fox ud i en afgørende kamp 7, som spilles i morgen tirsdag kl. 19.30 i KVIK Hockey Arena:

- Jeg glæder mig over, at det lykkedes for os, at kæmpe marginalerne over på vores side. Vi ville gerne sikre, at kampen blev spillet på vores præmisser. Vi ønskede at sætte tempoet i kampen og det lykkedes for os. Men det bliver aldrig let mod et stærkt Herning-mandskab, konkluderer cheftræner Jason Jasper fra Esbjerg Energy.

- Vi spillede klogt og disciplineret i kamp 6. Vi leverede generelt en god defensiv og lykkedes med at lukke af foran vores mål. Og det blev lettere, da vi lykkedes med at få Herning til at tage udvisningerne. Med sejren har vi ”overlevet” to matchbolde i serien og nu skal den definitivt afgøres i den 7. og sidste kamp i morgen tirsdag i Herning.

Esbjerg Energy afgjorde reelt søndagens kamp 6 på 1 minut og 25 sekunder, da Jeff King først bragte vestjyderne foran med 1-0 med en spiller i undertal, og efterfølgende da Søren Nielsen blev matchvinder i powerplay. Herning reducerede stort set samtidigt med slutsignalet til 2-1.

- Jeg har stadig mareridt over semifinalen mod Rungsted sidste år, hvor vi misbrugte matchboldene og endte med at tabe kamp 7. Vi var nede med 3-1 i kampe og har kæmpet os tilbage til 3-3 i serien. Men vi skal gøre arbejdet i serien færdigt før noget kan fejres, så det bliver spændende i Herning.

- Jeg vil gerne give kredit til hele holdet for den måde, som de er gået til opgaven på. Vi har måttet undvære folk og endnu en spiller blev føjet til listen i løbet af kampen i går. Men frem for at hænge med hovedet, har alle påtaget sig de nye opgaver og er ”steppet op”. Det vil jeg gerne anerkende, fortsætter Energy-coachen.

Med sejren søndag eftermiddag lykkedes det for Esbjerg Energy ikke blot at sikre semifinalerundens første sejr på egen is i Granly Hockey Arena. Det lykkedes også for vestjyderne at score i powerplay for første gang i fem kampe.

- Vi har måttet se Herning profitere af ”stolpe ud”, men vi var tålmodige og fik kæmpet marginalerne over på vores side. Men det var bestemt ikke let. Vi sled og slæbte og spillede klogt i hjemmekampen. Det kan vi tage med os til kampen i Herning.

- Vi er nu klar til kamp 7. Den tager vi skift for skift, periode for periode. Samtidigt har vi fokus på de spillere, som vi har til rådighed. Men vi håber da, at få folk tilbage allerede i morgen. Nogle er mere sandsynlige til kampen end andre. Men vi håber da stadig. Hvem må tiden vise, men vi spiller med dem vi har, slutter Jason Jaspers.

Foto: Niels Husted


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Esbjerg SVERIGES-KAMPE I VENTE: Der er STADIG billetter?