De seneste uger har budt på hårdt arbejde til spillerne fra Esbjerg Energy, og den kommende weekend er ingen undtagelse. I morgen kl. 19.30 gæster vestjyderne VinMedKant Arena i Odense, hvor de lokale ”Bulldogs” tager imod, og søndag kl. 15.00 kommer Rødovre Mighty Bulls på besøg i Granly Hockey Arena.

- Vi træner jo for at spille kamp, men vi har haft en travl periode, som har belastet truppen fysisk og mentalt. Sidste weekends Final 4-arrangement i Aalborg har også taget kræfter og fokus, og det kostede i den første del af kampen tirsdag, men vi arbejdede os tilbage og vendte en nordjysk 4-1 føring i 3. periode til en vestjysk overtidssejr på 5-4, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Shawn O’Donnell blev dobbelt målscorer mod Frederikshavn White Hawks. Charles Corcoran og Andreas Grundtvig scorede i ordinær spilletid, mens Brady Shaw blev matchvinder på straffeslag.

- Når man ikke er klar mod Odense, kan man meget let blive straffet. Det blev bekræftet tirsdag, hvor ”Bulldogs” besejrede Rungsted Seier Capitals med 4-1. Odense har skiftet ud i truppen og spiller ikke med så stor forudsigelighed, så det kræver fokus.

- Det gør, at de kan være svære at stoppe taktisk, men at kampen kræver fuld koncentration og opmærksomhed af spillerne. Så selv om vi har besejret dem fire gange, kan bestemt vi ikke tage let på kampen, for så bliver vi straffet, understreger den 39-årige canadier.

Esbjerg Energy har besejret Odense Bulldogs med 2-1, 8-1, 7-1 og 7-4 i de hidtidige kampe. Jason Jaspers tropper har haft det vanskeligere mod Rødovre Mighty Bulls, som ikke bare har besejret Esbjerg i ”overtime”, men også vandt de to klubbers seneste kamp i de tre ordinære perioder.

- Ja, det har holdet garanteret ikke glemt, så det burde blive nemt at få spillernes fokus på plads. De ønsker revanche. Rødovre var klar fra start i vores sidste kamp og leverede en flot indsats derovre. Den indsats skal vi matche, når de kommer her søndag.

- Den næste kamp er lige nu den vigtigste. Vi tager kampene en ad gangen. Først har vi fokus på udekampen i Odense, og fra lørdag morgen gælder det så Rødovre-kampen søndag. Derefter kan spillerne få et lille og tiltrængt hvil, inden slutspurten om de sidste point i grundspillet sættes ind efter en kamppause, slutter Jason Jasper 

Esbjerg Energy er nummer to i Metal Ligaen med 78 point efter 38 kampe. Rødovre Mighty Bulls er nummer otte med 39 point efter 29 kampe. Odense Bulldogs er nummer ni med 28 point efter 30 kampe.

Foto: Niels Husted


STREAM: Esbjerg Energy-Rødovre MB Esbjerg fuldendte stærkt comeback og slog Frederikshavn efter straffe