Også i den kommende sæson kan folkene omkring vestjysk ishockey glæde sig til at følge den 24-årige og 183 cm høje center Søren Nielsen i den gule Energy-trøje.

- Søren er en af de spillere, som er absolut dygtigst med pucken, af alle dem som jeg har mødt. Han kan ændre retning og gå alle veje, og derfor er han så vanskelig at stoppe, når han fører pucken frem over isen, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Søren Nielsen debuterede på det vestjyske ishockeyflagskib i sæsonen 2012/2013 og har siden været et markant indslag i den bedste danske ishockeyrække. Her har han spillet 417 kampe, scoret 81 mål og er noteret for i alt 186 point.

- Han har virkelig X-faktor og kan noget ganske særligt. Han kan så mange ekstraordinære ting på isen, og det er fantastisk at se ham spille når han gør det, som han er bedst til, fortsætter Energy-coachen.

Søren Nielsen har i seks sæsoner repræsenteret esbjergensisk ishockey. I 2017 forlod den teknisk dygtige forward fødebyen. Herefter spillede Søren Nielsen to sæsoner for Odense Bulldogs, inden han for et enkelt år skiftede til Frederikshavn White Hawks. I sommeren 2020 vendte Søren Nielsen hjem til Vestjylland og Esbjerg Energy.

- Men Søren er stadig en ung spiller, som skal udvikle sine mindre stærke sider. Det har vi talt om internt, og han er helt bevidst om, hvor der skal sættes ind, når de næste skridt i udviklingen skal tages. Her er vi allerede i gang.

Søren Nielsen har trukket den røde landsholdstrøje over hovedet 15 gange og har præsenteret sit land til både U18- og U20-slutrunder.

- I trænerteamet er vi imponeret over, hvordan Søren tog ansvar i starten af sidste sæson, da flere af vores nye import-spillere måtte kæmpe hårdt for scoringerne. Her gik han forrest og fik åbnet scoringen på vigtige tidspunkter.

- Samtidigt har Søren også et blik for spillet og evnerne til at flytte pucken derhen hvor den skal. Det gør ham til en vigtig brik i vores overtalsspil. Så Søren er en vigtig spiller for os, som vi glæder os til at arbejde videre med, slutter Jason Jaspers.

Energy-forwarden kan se tilbage på to danske mesterskabet, en sølv- og en bronzemedalje. Endelig er esbjergenseren kåret som ”Rookie of the year” i sæsonen 2015/2016.

Ovenstående er på betingelse af godkendelse fra DIU’s licensudvalg.

Foto: Niels Husted


Felix Scheel fortsætter i den gule trøje Valdemar Ahlberg forlænger med Energy