Esbjerg dominerede kampens første halve time og havde også sjældent set godt styr på defensiven i de første 30 minutter, hvor man også fik etableret en spinkel føring. Lige lidt hjalp det dog for vestjyderne, der senere måtte se kampen smuldre under et udfald på 1:12, hvor man lod gæsterne score hele tre gange. Herefter var kampen reelt set afgjort og forestillingen blev aldrig rigtigt for alvor spændende igen.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 1–4 (1-0, 0-4, 0-0)

Fredag aften var det blevet tid til sæsonens andet lokalopgør mellem Esbjerg og SønderjyskE. Det var Esbjerg der havde revanche til gode, da vestjyderne tog imod gæsterne fra syd hjemme i Granly Hockey Arena. SønderjyskE vandt således sæsonens første opgør efter en straffeslagsafgørelse.

Til aftenens opgør stillede SønderjyskE uden Jonas Borring Hansen, Anton Öhman og Jeppe Müller, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask Nielsen og Victor Sand.

Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Thomas Lillie.

Forud for kampen blev Esbjergs Søren Nielsen kåret til TISSOT månedens spiller i Metal Ligaen.

Søren Nielsen strålede og sendte Esbjerg i front

Efter en frisk start af begge mandskaber var det Esbjergs Søren Nielsen, der bød ind med kampens første større målchance, da han efter små tre minutter skar ind i banen og fik testet Nicolaj Henriksen tæt under mål. Valdemar Ahlberg og Simon Grønvaldt fulgte op med et par gode forsøg umiddelbart herefter, men Henriksen var igen på sin plads i gæsternes mål.

Søren Nielsen stjal igen fokus, da han efter fem minutter bragte Esbjerg i front med 1-0. Andreas Grundtvig sendte en afslutning på mål, som Henriksen ikke kunne holde og så var Nielsen først over returen, som let blev sendt ind i det halv-tomme mål.

Efter en spillemæssig jævnbyrdig åbning på kampen satte Esbjerg sig efterhånden mere og mere på begivenhederne. Scoringen gav kun vestjyderne mere momentum og gæsterne var til tider under et massivt pres.

Som man rundede periodens halvvejsmærke kom sønderjyderne dog mere på pucken, men man havde svært ved at skabe åbne chancer mod den årvågne og velpositionerede vestjyske defensiv.

Efter et kvarters tid var Søren Nielsen igen på spil for værterne, da han fik testet stolpen bag Henriksen. Der var i det hele taget konstant fare på færde i åbningsperioden, når vestjydernes 9’er var på isen.

Periodens bedste forsøg til gæsterne stod Martin Eskildsen for, da han efter 16 minutter lavede en hurtig og elegant vending tæt under mål og fik sendt pucken på kassen, hvor Thomas Lillie dog tog fra med en strålende redning.

Esbjerg-kollaps afgjorde kampen på kun godt et minut

Vestjyderne så umiddelbart ud til at starte anden periode, som man havde sluttet første. Der var fuld damp på kedlerne og Jannik Christensen kunne med lidt skarphed have øget til 2-0 efter et minus penge, da han var stødt med frem og fik trykket af fra klods hold.

Få minutter senere var det Valdemar Ahlbergs tur til at brænde en gigantisk chance, da Jonas Bjerrum satte ham perfekt op til afslutning ved fjerneste stolpe. Men Ahlberg brændte på det skammeligste. Den puck havde flere i Granly Hockey Arena set inde.

I den efterfølgende sekvens var det så Rasmus Bjerrum der brændte, da baghånden svigtede i en situation, hvor Esbjerg-forwarden var helt alene igennem mod Henriksen.

Det er aldrig godt at brænde store chancer, men i denne periode skulle det vise sig ekstra dyrt for Esbjerg, der heller ikke formåede at omsætte et power play til scoring. Her spillede man pucken lige lovligt meget rundt, og man savnede det målsøgende spil.

De misbrugte muligheder og brændte chancer skulle vise sig enormt kostbare for Esbjerg denne aften. Da SønderjyskE atter var blevet fuldtallige satte gæsterne nemlig turbo på, mens Esbjergs defensiv, der ellers havde set så godt ud i de første 30 minutter, nu var alt for stillestående og inkonsekvent.

Som resultat heraf scorede gæsterne nærmest efter behag i løbet af fire minutter i anden periode, hvor man formåede at gå fra 1-0 til 1-4.

Efter 11 minutter blev det 1-1 ved Mike Little, der trykkede af umiddelbart efter en faceoff, som Mike Szmatula vandt tilbage til den stærke og vævre sønderjyske-back. Skuddet kom langt udefra og fra en vinkel hvor man normalt ville forvente, at målmanden burde gøre mere, end hvad Thomas Lillie formåede i situationen. Så mon ikke Esbjerg-målmanden ærgrede sig ekstra meget over den scoring.

45 sekunder senere blev det 1-2 ved den tidligere Esbjerg-spiller Shawn O’Donnell, der fik alt for lidt opmærksomhed fra Esbjerg-defensiven inde foran mål. Let spil for den fysisk stærke forward, der passerede Lillie uden de store problemer.

Mindre end et halvt minut senere blev det 1-3. Mathieu Foget fandt med en tværpasning en fri Rasmus Lyø, der fra klods hold hamrede et slagskud i kassen. Her var Lille chanceløs.

Esbjerg-træner Jason Jaspers udbad sig herefter en timeout og effekten så umiddelbart ud til at være der, da Esbjerg fik sat gæsterne under et massivt pres i de efterfølgende 3-4 minutter, hvor man også fik skabt flere store chancer. Men igen kneb det med effektiviteten og kynismen foran mål.

I modsatte ende fejlede hverken effektiviteten eller kynismen noget. Tvært imod, så scorede SønderjyskE nærmest efter behag. 1-3 blev således til 1-4, da Shawn O’Donnell med en styring inde foran mål scorede sit andet mål i kampen, i øvrigt igen efter et glimrende oplæg af Mathieu Foget.

Stemningen blandt den store enklave af medrejsende SønderjyskE-fans havde forståeligt nok fået et gevaldigt løft.

Ufin afslutning uden spænding

I tredje periode begyndte udvisningerne at hagle ned over en flok frustrerede Esbjerg-spillere, der mistede fokus og som synes at have svært ved at kapere modgangen. Det kan man sådan set godt forstå, men vestjyderne havde kun sig selv at takke for kampens udvikling, da man ganske enkelt ikke kendte sin besøgstid, når mulighederne bød sig.

I stedet lod man frustrationerne gå ud over modstanderne og til dels dommerne, som ikke havde nogen problemer med at finde hele syv Esbjerg-udvisninger i de sidste 16 minutter af kampen. Dette i øvrigt efter at Esbjerg ikke havde taget så meget som én eneste udvisning i de første 44 minutter af kampen.

Selvom en byge af udvisninger sjældent er vejen frem, så fik vestjyderne faktisk skabt en del muligheder i undertalsspillet. Men symptomatisk for kampen, så blev de alle brændt. Eksempelvis fik Valdemar Ahlberg på et undertals-break away-forsøg sendt pucken på ydersiden af stolpen. Men også Craig Puffer og Felix Scheel havde store muligheder for værterne.

Spændende blev kampen dog aldrig for alvor. Den havde SønderjyskE for længst lukket i anden periode. Den dobbelte målscorer Shawn O’Donnel må dele prisen som dagens mand i skysovs med Nicolaj Henriksen, der formåede at holde gæsterne inde i kampen, især i de første 25-30 minutter, hvor Esbjerg for alvor pressede på.

Kampsponsor NORTH valgte #4 Jeffrey King til kampens spiller.